MALZEMELER:


8 dilim tavuk göğüs (fleto kesilmiş)
2 yemek kaşığı zeytinyağ
1/2 limonun suyu
Tuz
Karabiber
1 büyük kavanoz garnitür (900gr)

BAŞAMEL SOS:

3 yemek kaşığı un
3 su bardağı süt
1 yemek kaşığı tereyağ + 2 yemek kaşığı zeytinyağ
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 kahve fincanı kaşar peyniri rendesi

YAPILIŞI:

Zeytinyağ,limon suyu,tuz ve karabiberi bir kasede karıştırın.
Yapışmaz bir tavayı orta ateşe alın ve karışımı içine boşaltarak ısıtın.
Fleto kesilmiş tavuk etlerini arkalı önlü kızartın.
Bir tepsi yada borcama kızarttığınız tavukları dizin.
Garnitürleri yıkayın ve süzdürün.Tavuk etlerinin üzerine yerleştirin.
Başamel sos için tereyağ ve zeytinyağını eritin,unu ekleyerek kavurun.Pembe kavrulan una sütünü ilave ederek koyu bir kıvam alana kadar pişirin. Ateşten indirdikten sonra ılınınca yumurtayı, tuzunu ve karabiberini ekleyerek karıştırın.
Tepsiye hazırladığınız sebzeli tavukların üzerini başamel sos ile kaplayın.
Kaşar peyniri rende
sini serperek 180 derece de ısıtılmış fırında, peynir eriyene kadar pişirin.
Afiyet olsun.