Son yazdığım yazının üzerinden sadece iki gün geçti ve Fenerbahçe’deki De Souza Mehmet Topal ikilisi, De Souza’nın transferiyle zorunlu bir ayrılık yaşadı.

Hatırlayacaksınızdır. De Souza-Topal ikilisinin takımın orta alanında bir anlamda el freni gibi olduğunu belirtmiş, bu iki oyuncunun birlikte oynamasının, çoğu zaman Fenerbahçe’yi performans beklentilerinin çok gerisinde bıraktığının altını çizmiştim.

Her ikisinin de ayrı ayrı çok başarılı olduğu bir gerçek, ancak birlikte oynadıklarında orta alanın hareketsizleşmesine neden olduğunu da dile getirmiştim. Dediğim gibi, bu sözlerimin hemen ertesi günü De Souza Suudi Arabistan’ın Al Ahli takımına gönderildi.

Doğrusu bu transferin hem takım için, hem de ekonomik anlamda çok yararlı olduğunu düşünüyorum. Fernandao’nun Al Wehda’ya, Giuliano’nun Al Nasr’a gitmesinin ardından, Josef De Souza’nın da Al Ahli’ye gidişiyle Fenerbahçe üç Brezilyalı oyuncusunu, üç ayrı Suudi Arabistan takımına pazarlamış oldu. Açıkçası, bu üç transferden elde edilen 29 milyon EURO ile, Ali Koç yönetiminin eli de rahatlamış oldu. Yeni transferler Meksikalı Reyes ve İsviçreli Michael Frey’in Sarı Lacivertli takıma nasıl bir katkıları olacak bunu bekleyip göreceğiz. Dileğimiz gelenlerin gidenleri aratmaması… Bu arada, yine bir önceki yazıda, “Slimani ve Ayew için henüz erken ancak Ayew’le ilgili ciddi soru işaretlerim var” demiştim. Göztepe karşısında izlediğim Ayew yine bana beklentileri karşılayacakmış gibi bir görüntü vermedi. Bir kere daha söyleyeyim, yorum yapmak için gerçekten çok ama çok erken bunu biliyorum. Ancak Ayew’in saha içindeki hareketleri, bana ilerleyen haftalar için çok parlak bir ışık vermiyor.

Bu arada Fenerbahçe’nin üzerinde durulması gereken bir problemi de kalesi. Volkan Demirel hemen her maçta, tecrübesiyle hiç uyuşmayan hareketlerle arkadaşlarına güven vermezken, taraftarın da yüreğini ağzına getiriyor. Önceki hafta Malatya’da yediği golle şimşekleri üzerine çeken Volkan’ın, Göztepe maçının hemen başlarında yaptığı acemice hareket, taraftarın tepkilerine neden oldu.

Volkan’ın bu formsuzlu ve güven vermeyen hali, sanırım Hollandalı Teknik Direktör Philip Cocu’ya takımdan gidip gitmeyeceği halen netlik kazanmayan Kamerunlu file bekçisi Kameni’yi getirmeye başlamıştır diye düşünüyorum. Sonuç olarak; Fenerbahçe’de gidenler var gelenler var. Yani gözle görülen bir sirkülasyon yaşanıyor. Bakalım bu değişimin sonucunda, halen işlerin iyi gitmediği Sarı Lacivertlilerde neler değişecek? Acaba taraftarın beklentileri karşılanacak mı? Bu soruların yanıtını hep birlikte bekleyip göreceğiz.

Kalın sağlıcakla…