Haberler

*Silivri’nin bazı köylerine aç kurtlar girdi. Milyonluk atları yiyen aç kurtlar bazı hayvanları da yaraladı. Yaz aylarında bu tür olayların tuhaf olduğunu söyleyen köy sakinleri nöbet tutmaya başladı.

*9 saat kreş servisinde unutulan 3 yaşında ki çocuk boğularak öldü. Kreş sahipleri türlü tiyatrolarla olayı örtbas etmeye çalıştı.

*Camiden ventilator çalmaya kalkan adam birilerinin geldiğini görünce namaz kılmaya başladı. Sonra da çaldı gitti.

*İstanbul Boğazı’nın bazı noktalarında kazıklı beton çıkmalardan daralmalar başladı. 266 bin metre2 dolgular 11 projeyle gerçekleşmiş.

* Ünlü Diva’mız Bodrum’da lüks bir otelin 4 adet kral dairesini kapatmış.

* 15 Temmuz darbe girişimi sonrası 669 sayılı OHAL KHK sının 104. Maddesiyle, askeri okullar kapandı. 12 bin 794 askeri öğrenci ne yapsn?

* Bugün yeteneksize çağdaş deniyor- Erol Deneç -55 yıllık ressam

*Her yıl tek kullanımlık 300 milyon ton plastik üretiliyor, 8 milyon plastik atık okyanus ve denizleri tehdit ediyor- Modacı Stella Mc Cartney. “Çılgınca tüketmekten yorulmadık.”

*Karaburun’da yapılmak istenen balık çiftliği için halkın ve yerel yönetimin tepkileri sürüyor. Karaburun kıyılarının tamamen yok olacağı bu proje gerçekleşirse, fok balıklarının ve burada yaşayan yerli halkınyaşam alanları ellerinden alınacak.

* Mülteci sayımız … a ulaştı. Denizlerde boğulanların sayısı …

…..

Korku ve gerilim dolu haberlere ara verip konusunu 1970 lerden alan ve senaryosu defalarca kullanılan bir filme geçmek istiyorum. 

Adrenaline alışığız ya ! Onunla besleniriz biz.

Vizyona giren bir film Annabella, Kötülüğün doğuşu

Birbirlerinden iyi performs sergileyen oyuncuları şöyle; Miranda Otto, Anthony LaPagliaSamara Lee,Stephanie Sigman, Talitha Bateman, Lulu Wilson

Öncelikle çivi çiviyi söker deyip gidin derim , çünkü film zaten sürekli yaşadığımız gerilimlere bir çıta daha atlatan cinsten.

Mekanların da ruhu vardır derim hep. İlk dakikalarda görülen devasa bir ev, alışılagelmiş korku unsurlarını da zaten içinde barındırıyor. Sonra efendim… o mekanın ruhu yazılır.

O evde hep birlikte çok mutlu bir hayat süren Esther ve sipariş üzerine çalışan oyuncakçı Samuel, Bee adıyla seslendikleri kızları Annabelle’le birlikte çok mutludur. 

Mutlu ve örnek bir aile… Küçük kızlarına da çok düşkündürler. Ama hayat maalesef sipariş verilmiyor.

Beklenmedik bir kaza geçiren Bee, ölür. (Çok vurucu ilk sahne. İçinizden bir şey o anda kopup gidiyor.)

Evlat acısı Esther’i yatalak yaparken, Samuel hiç bitmeyen derin bir depresyona gömülür. 

Aradan 12 yıl geçer ve Mullins çifti tekrar ses olsun diye evlerine yetim kızlara açar. Rahibe Charlotte gözetiminde bu saray yavrusu evde yaşamaya başlayan kızlar arasındaki fiziksel engelli Janice ve can dostu Linda bir süre sonra rahatsız edici deneyimler yaşamaya başlar. 

Vee

Janice merakına engelleyemez ve girmemesi gereken bir odaya girince büyük kötülük uyanır. Yıllar önce öldüğü söylenen Annabelle ile karşılaşır. Bu noktadan sonra, oyuncak bir bebek olarak tanıdığımız karakterin ardında ki kötülük görünmeye başlar.

Depresif ve karamsar Samuel Rahibe Charlotte baş kahramanı ve kurban Janice, Linda oyuncuların hepsi özenle seçilmiş.

Bir gerilim için karakterlerin yanısıra  ürkütücü atmosferler, müzikler, görsel tasarımlar, vurgular çok iyi. Tüm film boyunca koltukta keman yayı gibi oturuyorsunuz. Yani ilk Annabella filmine nazaran bir tık yukarıda. Kötülüğün bedene girmiş hali işte bu kadar başarılı olur. 

Kaliteli gerilimlerler de seyrediliyor işte!

Evren kötülükle mi besleniyor acaba ?

Ustaaa… Çek bir ekmek arası kötülük !!!