Ankara Garı önünde bütün ülkeyi yasa boğan, İŞİD militanlarının gerçekleştirdiği menfur ve hain saldırıyı yapan canlı bombaların birinin kimliği belirlendi, diğerinin kimlik belirleme çalışmalarının devam ettiği açıklandı. 
Cumhuriyet tarihinin bu gaddar ve hain saldırısına yardım ve yataklık eden şüphelilerin 11’i yakalanmış, diğerleri kaçmış. Bu eylemde kullanılan iki araçla Gaziantep’te ev, işyeri ve depo olarak kullanılan yerlerde bomba yapımında kullanılan pek çok malzeme ile silah-mermi vs. ele geçirilmiş. 
Canlı bomba eylemcilerinin Ankara’ya kara yolu ile geldiklerini, eylemi planlayan kişinin ise yurtdışına çıkmayı başardığını gazetelerden öğrendik. 
Başkent Ankara’da bu hain olduğu kadar da cüretkar olan saldırı faillerinin, Devlet’in müsaadesi ile düzenlenen bir faaliyetin içine sızabilmeleri, hele bu kişilerin kimliklerinin daha önce basında açıklanmış olması, başta görevliler olmak üzere hepimiz için gerçekten üzücüdür, düşündürücüdür. 
Daha önce Diyarbakır ve Suruç’ta gerçekleşen canlı bomba eylemleri, sanki teröristler arasında bu eylem türünün önce çıktığının işareti gibi idi. 
Aslında bu bomba saldırılarında bombacıların ve kullanılan tüm malzemelerin temini, muhafazası ve nakli ile dikkat çekmeden eylem hazırlığının yapılması teröristler için en riskli eylem kategorisindedir. Bu nedenle sağlam bir istihbarata sahip güvenlik güçlerinin bu tür eylemleri, pusu-baskın gibi diğer terörist eylemlere nazaran önleme ve etkisiz hale getirmede daha avantajlı oldukları bilinmekte, buna rağmen terör bombalı ve canlı bomba eylemlerini sıkça kullanmaktadır. 
Ortada bir zafiyet söz konusudur. 
Nitekim Gaziantep’te yeni canlı bomba eylemlerinde kullanılacak pek çok malzeme bulunması, teröristlerin bu zafiyetin farkında olduklarının ve daha da kullanacaklarının işareti olarak değerlendirilmektedir. 
Teröre karşı mücadelede doğru istihbarat temini kadar bu istihbaratın zamanında kullanılması da fevkalade önem arz etmektedir. İstihbaratın, temin edilen makamlarca kullanıcı birimlere sunulması, karar mercilerinin emirlerinin güvenlik güçlerine intikali ve hazırlıkların yapılarak operasyonun icrası için gereken toplam süre, terörist eylemin tesirsiz hale getirilebilmesine imkan vermelidir. 
Bu nedenle istihbarat birimleri ile karar makamları ve güvenlik güçleri arasında uyumlu ve süratli kanallar tesis edilmelidir. 
Dayanılmaz acı ve üzüntülere neden olan bu hain ve kalleş eylemlerin önlenmesindeki zafiyetlerin tarafsızca ve titiz bir şekilde ele alınması kaçınılmazdır.