ABD Merkez Bankası (Federal Reserve Bank) ya da bilinen adı ile FED, sanılanın aksine ABD devletine ait değildir. FED ‘in ortakları, dünyayı yöneten belli başlı ailelerin sahibi olduğu 10 ulus ötesi özel bankadır.

FED’i oluşturan bu 10 özel bankanın ismini 1984’te, A.E.Roberts tarafından yayınlanan “En Gizli Bilim” adlı kitaptan öğreniyoruz. Bu kitap bize, FED ‘in bürokratik yapılanmasındaki “kim kimdir ”den çok, oluşumun hissedar patronlarının kimler olduğunu açıklıyor. Amerika’da büyük merkezleri de olan bu 10 özel banka şunlar:

(1) Rothschild Bank of London

(2) Lazard Brothers of Paris

(3) İsrail Moses Seif Banks of Italy

(4) Warburg Bank of Amsterdam

(5) Lehman Brothers of New York

(6)Kuhn, Loeb Bank of New York

(7) Chase Manhattan Bank of New York (Rockefeller’e ait)

(8) Goldman Sachs of New York

(9) Rothschild Bank of Berlin

(10) Warburg Bank of Hamburg

Bu bankaların sahipleri aynı zamanda Bilderberg, Trilateral Komisyon ve CFR gibi dünyayı yöneten örgütlerin de kurucularıdır. Toplantılarına ev sahipliği yaparlar. Bu yapı İngiliz Merkez Bankası’nı ve Avrupa Merkez Bankası’nı da yönetir, yönlendirir.

Dünyadaki tüm ülkelerin merkez bankaları, FED ’in ortakları olan yukarıdaki özel bankaların kararlarına aykırı bir iş yapamazlar. Kuzey Kore ve İran gibi üç dört ülkenin merkez bankaları bu yapının kontrolü dışındadır.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın içinde de, % 15 oranında etkilidirler.

Kendilerinin hiçbir ulusa ait olmadığını söyleyen bu ulus ötesi özel bankalar, dünyadaki tüm ekonomik, siyasi, askeri, hatta dini kurumları ve devletleri yönetme ve yönlendirme çabasındadır.

Önlerindeki en büyük ‘’engel’’, kendisini dış pazarlara karşı koruyan ulus devletlerdir. O halde, onlara göre ulus devletlerin bir an önce parçalanması gerekecektir.

Şu anda tüm dünyada yaptıkları, tam da budur.

Oben Özaydın Resmi Facebook Sayfası: https://www.facebook.com/Turkish.columnist