GÜZEL GÜNLER DOSTLARIM!

Bugün 14 Ağustos.

ZAFER BAYRAMI bugün;

KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ’NİN “ENOSİS”hain soykırım kuşatmasından kurtuluşunun yıldönümü. KUTLU OLSUN TÜRK İLLERİNE.

Atatürk Kıbrıs'ın ne kadar önemli olduğunu geçmişte söylemişti her fırsatta!

Dünya lideri olduğunu ve bunun ilanihaye süreceğini yine hatırlattı bize ve ülkeyi yönetenlere ULU ÖNDER;DOĞU AKDENİZ HAVZASINDA günümüzde yaşadığımız sıkıntılar ile.

Görsel ve yazılı basın çalkalanıyor “DOĞU AKDENİZ”haber ve tartışma programları ile bir süredir doğal olarak;Doğu Akdeniz’de “Haklarımız gaspedilmeye  çalışılıyor “asla DOST olamayacak”ülkelerce çünkü.

AMA ATATÜRK SİZE VE BİZE BU DURUMU, OLACAKLARI VE KIBRISIN ÖNEMİNİ 90 yıl önce söylemişti; Biz-siz her zamanki hafızamız ile unuttuk. Kuşatılmışlık ile bağlantılı Sevr Emelleri ve “Askerlik üzerine oynanan oyunları”  ve bağlantılarını daha sonra anlatacağım sizlere.

Rahmetli Bülent Ecevit ve Rahmetli Rauf DENKTAŞ Kıbrıs'ın önemini Atatürk'ün söylediği gibi kavramışlardı mutlaka.

Bülent ECEVİT’in oradaki kandaşlarımızı kurtarmak amacıyla verdiği talimatla; 20 Temmuz 1974'te Türk Silahlı Kuvvetlerinin Kıbrıs'ta başlattığı ve 14 Ağustos'ta Türk birliklerinin başkent Lefkoşa'ya girmesiyle sonuçlanan Kıbrıs Barış Harekatı, KUTLU OLSUN VE KUTLANSIN.

Kutlarken de ATATÜRK’ÜN KIBRIS hususundaki sözleri ile başlayalım yine yazımıza .

BELKİ SİZ DERS ALIRSINIZ;Belki bizim dertlerimiz azalır kimbilir.

...

Prof. Dr. Derviş Manizade’nin anlatımından ATATÜRK VE KIBRIS ANISINI HATIRLAYALIM 1937 yılında geçen .

“Akdeniz de yapılan bir tatbikatı izleyen Atatürk etrafında bulunan subaylara:

-“Türkiye’nin yeniden işgal edildiğini ve Türk kuvvetlerinin sadece bu bölgede direndiğini düşünelim, ikmal yollarımız ve imkânlarımız nelerdir?” sorusunu sorar.

Subaylar birçok görüş ve düşünce ileri sürerler, Atatürk hepsini sabırla dinler, sonra elini haritaya uzatır:

-“Arkadaşlar, Kıbrıs düşmanın elinde bulunduğu sürece, bu bölgenin ikmal yolları tıkanmıştır. Kıbrıs’a dikkat ediniz, bu ada bizim için önemlidir” der.”

...

EY YÖNETENLER VE EY TÜRK MİLLETİ İSTİKLALİNİZ,İSTİKBALİNİZ  İÇİN ATATÜRK’ÜN IŞIKLI YOLUNU TAKİP EDİNİZ...