ANKARA

Genelkurmay Başkanlığından, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde devam eden operasyonda bölücü terör örgütü mensubu 2 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde dünkü önemli yurt içi olaylara ilişkin bilgi verildi.

Buna göre, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde bölücü terör örgütü mensubu 2 terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonlar kapsamında etkisiz hale getirilen terörist sayısı 204'e ulaştı.

Ayrıca 6 el yapımı patlayıcı imha edilirken, bugüne kadar imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 189'a ulaştı.

Hakkari ve Şanlıurfa'da da bölücü terör örgütü iş birlikçisi 5 kişiye gözaltı

Hakkari ve Şanlıurfa'da da bölücü terör örgütü iş birlikçisi 5 kişi, gözaltına alındı.

Şanlıurfa'da gözaltına alınan kişilerle birlikte 2 tabanca, 4 şarjör, 52 fişek, bir av tüfeği, bir kurusıkı tabanca ele geçirildi.

Şırnak'ın Cizre ilçesindeki ayrıntılı arama faaliyetlerinde de bir kalaşnikof piyade tüfeği, 2 av tüfeği, bir dron, bir el telsizi ve tıbbi cihazlar bulundu. Operasyonda, 15 el yapımı patlayıcı imha edildi. Bu sayıyla toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı bin 328 oldu.

Kilis'te ise Suriye'den Türkiye'ye yasa dışı yollardan girmeye çalışan ve DEAŞ terör örgütü üyesi olduğu değerlendirilen bir şahıs yakalandı.

Van'ın Edremit ilçesinde de bir iş yerinde yapılan aramada 250 kilogram amonyum nitrat ve örgütsel doküman ele geçirildi.