Hatice DURDU

BURSA (VHA)

BURULAŞ’taki başkanlık makamında sıcak bir atmosferde gerçekleşen görüşmede, Türkiye ile Balkan ülkeleri arasındaki eğitim alt yapısı görüşüldü. Balkan Türk Vakfı yöneticilerini ağırlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa ve Türkiye için belirlenen hedeflere ulaşmada en büyük faktörün iyi yetişmiş gençler olduğunu söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa ve Türkiye’nin geleceğinde eğitimli gençlerin çok önemli rol oynayacağını ifade etti. Türkiye’nin olduğu gibi Bursa’nın da her alanda hedeflerinin bulunduğunu, belirlenen hedeflere ulaşmada en önemli faktörün insanın iyi yetiştirilmesi olduğunu kaydeden Başkan Altepe, “Bu konuda açığımız var. Boşluğu doldurmak gerekiyor” dedi.

OECD ülkeleri arasındaki en düşük eğitim seviyesinin Türkiye’de olduğunu belirten Başkan Altepe, “Balkanlar’da da aynı durum mevcut. Türkiye’de eğitim alıp oraya dönen gençlerimiz bizim en büyük partnerlerimiz. Dolayısıyla bu konu, hem Türkiye hem de Balkan ülkeleri açısından çok önemli. Burada yetişmiş 15-20 kişi bile, sosyal ve kültürel açıdan çok şeyi değiştirebiliyor. Biz bunları yaşıyoruz” diye konuştu.

Balkan Türk Vakfı Başkanı Naci Şahin ise, sadece eğitim için kurulduklarını belirterek, vakfın kuruluşunda sağladığı destekler nedeniyle Başkan Altepe’ye teşekkür etti.

Aldıkları sorumluluğun farkında olduklarını, kendilerine duyulan güveni boşa çıkartmayacaklarını vurgulayan Şahin, “Bugüne kadar verdiğimiz bursların toplamı 40 bin TL’yi buldu. Tek hedefimiz eğitim. Balkan Türk Vakfı Naci Şahin, Başkan Altepe’ye kurumsal duvar saati hediye etti. Başkan Altepe de misafirlerine Bursa bıçağı takdim etti. Eğitim konusunda üzerimize ne düşüyorsa, bunu yerine getirme arzusundayız. Bu konuda Büyükşehir’in isteği doğrultusunda, iç içe omuz omuza hareket etmek istiyoruz” şeklinde konuştu.