ANKARA - Yenimahalle Belediyesi Spor Kulübü sporcularından görme engelli Hüseyin ve Yakup Çırakoğlu kardeşler, 6 yıldır milli takımda birlikte kulaç atıyor.

Eryaman'daki Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi'nde (TOHM) Avrupa Şampiyonası hazırlıklarını sürdüren milli yüzücüler, AA muhabirine yaptıkları açıklamada, kardeş rekabetinin performanslarına olumlu yansıdığını söyledi.

Hüseyin Çırakoğlu, özellikle antrenmanlarda birbirlerine rakip olduklarını belirterek, "Bu performansımızı artırıyor çünkü birbirimizi çekiyoruz" dedi. 

Sporla hayatının her döneminde ilgilendiğini anlatan 24 yaşındaki paralimpik yüzücü, şunları kaydetti:

"Yüzmeye başlamadan önce milli atlettim. Aynı zamanda bisiklet sürüyordum ve futbol oynuyordum. 2012'de Konya'da düzenlenen Avrupa Futsal Şampiyonası'nda milli takımdaydım. 2008'den beri Yüzme Milli Takımı'ndayım. 15 uluslararası turnuvaya katıldım, 2 Dünya Kupası ve 3 Avrupa Şampiyonası gördüm. Suya her dalışımda ilk günkü gibi heyecanlanıyorum. Heyecanın bittiğinde performansın düşüyor ve doğal olarak sporculuk bitiyor. Bence bu her spor için geçerli. O yüzden ilk günkü heyecanla bu işi yapmaya çalışıyorum."

Mayıs ayında Portekiz'de yapılacak Avrupa Şampiyonası'nda ilk 5'e girmeyi istediğini dile getiren Hüseyin, "Başarabilirsem ilk 3'e kalıp Rio'da bayrağımızı en iyi şekilde temsil etmeyi hedefliyorum" dedi. 

"Görme engelimden önce yüzme bilmiyordum" 

Yakup Çırakoğlu ise görme engeli çıkmadan önce yüzme bilmediğini, görme kabiliyeti azalınca spor yapmaya başladığını söyledi. Yüzmeye görme engelliler okulunda başladığını belirten 22 yaşındaki Yakup, şöyle konuştu:

"Arkadaşlarımla birlikte yüzmeye başladım. 2010'da profesyonel oldum. Aynı yıl milli takıma seçildim. İlk başlarda biraz zor oldu ama sonra yüzmek bana mutluluk getirdi ve bu sporda kendimi geliştirmeye başladım. Ne zaman yarışa katılsam, suya girmeden önce kalbim duracak gibi oluyor, bir an tereddüt yaşıyorum. Elim ayağım birbirine karışıyor ama bu heyecan olmazsa yüzmenin de bir anlamı kalmıyor. Suya girince bir an önce bitişe ulaşmayı düşünüyorum. İyi bir sonuç aldığımda yaşadığım mutluluğu size anlatamam."