ŞANLIURFA - Suriye'deki bombardımandan kaçıp Türkiye'ye gelen kimi aileler konaklama merkezlerinde misafir edilirken, bazıları da pasaportlarla geçerek, sınır illerinde kendi imkanlarıyla tuttukları evlerde veya yakınlarının yanında kalmaya çalışıyor. Maddi durumu iyi olmayıp ancak konaklama merkezlerine de başvurmayan kimi aileler ise geldikleri illerde kendi kurdukları çadırlarda kalıyor.

Şanlıurfa'da da kenar mahallelerdeki boş araziye çadır kuran kimi aileler, aynı mahallede hayırseverlerin yardımlarıyla geçinmeye çalışıyor. Bazıları da hayırseverlerin geçici olarak tahsis ettiği ambarları odaya çevirip burada barınmaya başladı.

Soğuk havanın etkisinin hissedildiği bugünlerde söz konusu Suriyeliler, gıda ve giyim gibi yardımlara daha çok ihtiyaç duyuyor.

Humus'taki bombardımandan kaçtılar

Suriyeli Adle Keleş, 20 gün önce Humus'tan çocukları ve torunlarıyla birlikte Türkiye'ye geldiklerini söyledi.

Şanlıurfa'da kendi imkanlarıyla kurdukları çadırlarda yaşadıklarını anlatan Keleş, ''Havalar soğudu. Sağolsun hayırseverler bize soba verdi. Bununla ısınmaya çalışıyoruz ama sobayı bulamayanlar var. Zor şartlarda yaşıyoruz. Yardım bekliyoruz'' dedi.

Bu arada günlerini çadırların kurulduğu çamurlu arazide geçiren çocuklar ise mahallelinin verdiği yemeklerle karınlarını doyuruyor.