İSTANBUL - Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, şirkette çalışan tüm çalışanlara Soma'daki maden faciasına ilişkin elektronik postayla mesaj yolladı. Kotil mesajında, 4 gündür milletçe derinden yaralayan büyük bir acı yaşadıklarını belirtti.

Mesajında, "Elim kazada çok sayıda evladı kaybetmenin yarattığı acıyı tarif etmek mümkün değil" diyen Kotil, "Kayıplarımıza dualarımızla destek oluyoruz elbette. Ancak Türk Hava Yolları ailesinin sosyal duyarlılıktaki öncü pozisyonu, madenci kardeşlerimizin ailelerinin yanında olmayı gerekli kılıyor" ifadelerini kullandı.

Kotil, Türkiye'de bugüne kadar yaşanan tüm felaketlerde ve Soma'daki maden faciasının meydana geldiği ilk andan itibaren, üzerlerine düşen her görevi yapmaya etmeye devam edeceklerini bildirerek, şunları kaydetti: 

"Yaşanan elim kazanın duyulduğu andan itibaren sizlerden yoğun şekilde Soma’ya yardım eli uzatma talebi geldi. Bu konuda yapılacaklarla ilgili olarak birimlerimiz çalışma başlattı. Kaybettiğimiz madenci kardeşlerimizin ailelerindeki yetimlerimize öncelik vererek, Soma’ya yardım elimizi uzatıyoruz. Yardım organizasyonumuzla ilgili açıklamalar, ilgili birimlerimizce bugün duyurulacaktır. Büyük Türk Hava Yolları ailesi, toplumsal sorumluluğunun bilincinde olarak, bu hayırlı görevde tüm desteğini verecektir. Hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Allah bir daha böyle bir acıyı milletimize yaşatmasın."