MERSİN

Mersin'in merkez Akdeniz ilçesinde, bir kuyumcuyu silahla soymak istediği sırada iş yeri sahibinin sopayla karşısına çıkıp bağırması üzerine kaçan zanlı, polis tarafından yakalandı. 

Alınan bilgiye göre, Mahmudiye Mahallesi 4825 Sokak'ta Tahsin Göz'e ait kuyumcuya gelen kar maskeli C.Ö, elindeki av tüfeğiyle içeri girmek istedi. Bu sırada iş yeri sahibi Göz'ün eline sopa alıp bağırması üzerine korkan zanlı olay yerinden kaçtı. 

Bir kişinin yüzü kapalı ve elinde silahla koştuğunu görenlerin ihbarı üzerine olay yerine gelen polis ekipleri zanlıyı kısa sürede yakaladı. 

Yapılan incelemede zanlının kuyumcuya yakın bir yere motosikletini bıraktığı, olay sonrası ise panikleyerek yaya olarak kaçmaya çalıştığı belirlendi.

Gözaltına alınan zanlı ifadesi alınmak üzere Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Kuyumcu Tahsin Göz, gazetecilere yaptığı açıklamada, kahvaltı yaptığı sırada elinde silah olan maskeli bir kişinin iş yerine girmek istediğini söyledi. 

Olay anında güvenlik kameralarının kapalı olduğunu aktaran Göz, "Önce bağırdım. Daha sonra elime sopayı aldım. Baktım kaçmaya başladı. O sırada emniyet güçleri de geldi. Kısa sürede yakaladılar" diye konuştu.