ANKARA 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, çeşitli kesimlerden pek çok ismi davet ederek görüş alışverişinde bulunduğu ''Çankaya Sofrası''nda bu kez, kendisinin de aktif olarak kullandığı sosyal medyadan temsilcilerini ağırladı.

Gül, yemekte, internetle eskiden beri ilgili olduğunu dile getirerek, dönem dönem farklı medya araçlarının öne çıktığını, radyo ve televizyonun ardından şimdi de sosyal medyanın önde olduğunu söyledi. 

''Sosyal medyanın riskleri de fırsatları da var. Herkes içerik üretebiliyor. Herkes kendi medyasını oluşturuyor, hiçbir engelle karşılaşmadan sesini duyurabiliyor'' değerlendirmesinde bulunan Gül, bunun hem ciddi bir avantaj olduğunu hem de riskleri bulunduğunu vurguladı.

Yasaklama değil bilinçlendirme lazım

Çocuklar ve gençler göz önünde bulundurulduğunda, risklerden söz edilebileceğini kaydeden Cumhurbaşkanı Gül, sahte isimlerle birçok insana iftiralar atılabildiğine de dikkati çekti. Bu sorunun yasaklayarak değil bilinçlendirerek çözülebileceğini vurgulayan Gül, dijital medya ve gazete okuryazarlığının geliştirilmesi gerektiğine dikkati çekti.

Hukuki altyapı önemli

Gül, hukuki altyapının önemine de işaret ederek, Türkiye'de bazen yeni olgular karşısında hukukun arkadan geldiğini, sosyal medyayla ilgili düzenlemelerin de zamanla oturduğunu ifade etti. 
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, sosyal medyada eleştirenleri değil hakaret edenleri blokladıklarını da söyledi.