KAYSERİ - Market ve alışveriş merkezleri Ramazan ayı öncesi, gıda ürünlerinden oluşan alternatif gıda paketleri hazırladı.

Daha çok Ramazan ayında ihtiyaç sahiplerinin iftar ve sahur sofralarına katkı sağlamak isteyen hayırseverlerin ilgi gösterdiği gıda paketleri, market ve alışveriş merkezlerinin reyonlarındaki yerini almaya başladı.
Geleneksel hale getirilen Ramazan paketleri, hem tüketicilere daha hesaplı alışveriş imkanı sunuyor, hem de yardıma muhtaç insanlara yardım etmek isteyen hayırseverlere de alternatif olanak sağlıyor.
Ramazan paketleri aynı zamanda ekonomik alışveriş imkanı da sağlıyor. Alışveriş merkezi ve marketler, ürünleri tek tek satın alındığındaki fiyatlarından daha cazip fiyatlarla Ramazan paketleri oluşturuyorlar.
Market ve alışveriş merkezleri, bu amaca hizmet etmek için aynı zamanda alışveriş çekleri de düzenliyorlar. Marketlerden alışveriş çeki satın alan hayırseverler, bu çekleri verdikleri dar gelirli vatandaşların marketten diledikleri gibi alışveriş yapmalarını sağlıyorlar.
Bazı marketler ile internet sitelerinden Türk Kızılayı, Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) veya şehit aileleri için de Ramazan paketi satın alınabiliyor. Bu gıda paketleri satın alınan kurum aracılığıyla Türk Kızılayı'nın belirlediği ihtiyaç sahiplerine, lösemili çocukların ailelerine veya şehit ailelerine ulaştırılabiliyor.