KONYA - Konya'nın Hadim ilçesinde eşinin oto elektrik dükkanında işe başlayan ev hanımı Gülsüm İlhan, evde, bahçede ve çocuk yetiştirirken birlikte hareket ettiği eşini iş yerinde de yalnız bırakmamak için çalışmaya karar verdi. İlhan, dört aydır çalıştığı bu yeni işini çok sevdiğini söyledi.

Gülsüm İlhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eşinin kişisel gelişimine büyük katkı yaptığını, birçok konuda bilgi ve becerisini eşine borçlu olduğunu belirtti.

Dinamo söküp takabiliyor

Sabah evinin işlerini bitirdikten sonra iş yerine gittiğini ifade eden İlhan, "Eve geç gelmiyor ancak yardıma ihtiyacı olduğunu hissettim ve başladım. İşte zorlanmıyorum, çalışıp işi öğrendim. Akü takıp çıkarıyorum, dinamo söküp takıyorum. Antifriz koyuyorum, ölçümünü yapıyorum. Eşim beni yetiştirdi. Her işimde arkamdaydı. Dört çocuğumuzu var. Her işimiz ortak. Dükkanda bir işçi evde aileyiz" dedi.

Eşinin yanında çalışmasından çok memnun olduğunu ifade eden Mustafa İlhan, "Bana elektrik işlerinde yardım ettiği gibi anahtarları getirip götürüyor, çayımızı koyuyor, misafirlerimizi ağırlıyor. Ben 22 senedir tek çalışıyordum, şimdi eşimle çalışıyorum, çok memnunum. Yoğunluğumu üzerimden yarı yarıya alıyor. Kendisi bahçede de çalışıyor. Araba kullanmasını biliyor, patpat ile bahçe aktarıyor. Her iş elinden gelir. Kendi arabası var her yere gidebiliyor" diye konuştu.

"Burada torpil yok"

İş yerinde usta çırak ilişkisi olduğunu vurgulayan İlhan, "İşte de evde de reis benim. Burada usta çırak ilişkisi var. Burası ticaret hane olduğu için 'gül anahtarı al, şunu getir, bunu götür' diyorum. Burada torpil yok. Evle iş yeri ayrıdır. Orası aile burası çalıştığımız yer" ifadelerini kullandı.