Seyahat yazarları ile turist rehberleri, Sakarya'nın doğal ve tarihi güzelliklerinin tanıtımı için düzenlenen gezide bir araya geldi.
Ulusal televizyon ve gazetelerin seyahat yazarları ile turist rehberleri, Sakarya'nın doğal ve tarihi güzelliklerinin tanıtımı için düzenlenen gezide bir araya geldi.
Sakarya Kültür ve Turizm Konseyi'nin organizasyonu, Anadolu Ajansı, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) işbirliğiyle düzenlenen Sakarya gezisine çok sayıda davetli katıldı.
Doğal güzellikleriyle ziyaretçilerin ilgisini çeken Sapanca ilçesindeki Natürköy'de yöresel lezzetleri tanıma fırsatı bulan davetliler, daha sonra Sakarya Yelken Kulübü'ne ait yelkenliyle Sapanca Gölü'nde gezinti yaptı.
Sapanca turunun ardından Bizans İmparatorluğu döneminde inşa edilen Serdivan ilçesindeki Justinyanus Köprüsü'nü gezen katılımcılar, araştırmacı yazar Ali Aktaş'tan yapının tarihi hakkında bilgi alarak, Adapazarı ilçesindeki Poyrazlar Gölü'ne geçti. 
Kısa bir gezinin ardından Karasu ilçesindeki Türkiye'nin ikinci büyük su basar ormanı Acarlar Longozu'nu ziyaret eden grup, yüzlerce bitki ve kuş türüne ev sahipliği yapan longozda inceleme yaptı ve Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu'ndan bilgi aldı.
Savunma Bakanı Yılmaz
Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen'e taziye ziyareti için Sakarya'ya gelen Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Sakarya Kültür ve Turizm Konseyi'nin organizasyonu, Anadolu Ajansı, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) işbirliğiyle düzenlenen Sakarya gezisine katıldı.
Bölgedeki köşe ve turizm yazarları ile turizm acentelerinin rehberlerini Taraklı ilçesinde ziyaret eden Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'nin dört bir tarafının ''marka'' olduğunu söyledi.
Başarılı olmak için çalışmak gerektiğini ifade eden Yılmaz, şöyle konuştu:
''Böyle bir imkan, potansiyel var. Bazı yerleri isteseniz, çalışsanız da bir noktaya getiremezsiniz ama Türkiye çalışılırsa çok iyi bir noktaya getirilebilecek marka bir ülke. Bu marka ülkelerin de şehirleri, beldeleri var. Bu beldelerin en güzellerinden birisi Taraklı. Başta kaymakam beye, belediye başkanımıza, milletvekillerimize ve bizlere büyük görevler düşüyor.''