SAMSUN -  Samsun'un Atakum ilçesinde 45 günlük yaz Kur'an kursuna katılan 200 öğrenci arasında yapılan sınavla ilk 10'a girenlere tablet bilgisayar, bisiklet, cep telefonu ve saat hediye edildi.

Sultan Camisi imam hatibi Vedat Öztürk, 45 gün önce başlayan kursa katılımı arttırmak için mahallede broşür dağıtarak, kurs sonunda hediye vereceklerini duyurduklarını söyledi.

Böylece çocukların kursa ilgisinin arttığını belirten Öztürk, "Geçen yıl yaz Kur'an kursuna 30 çocuk katılmıştı, bu yıl sayı 200'e yükseldi. Ödül alacaklarını duyduktan sonra Kur'an-ı Kerim'i daha da iyi öğrenmeye başladılar. Maksadımız güzel dinimizi çocuklarımıza en güzel şekilde öğretmek, sevdirmek ve anlatmaktır. Yarın onlar bizim geleceğimiz olacak ve bu camileri dolduracak. Hayırlı bir nesil yetiştirmek için biz de üzerimize düşeni böylece yapmaya çalıştık" diye konuştu.

Kurs sonunda yaş gruplarına göre çocuklar arasında sınav yaptıklarını belirten Öztürk, "Sınav sonucunda ilk 10'a giren çocuklarımıza 4 saat, 2'şer tablet bilgisayar ve müzik çalar, birer bisiklet ve cep telefonu dağıttık. Dereceye giremeyen çocuklarımızın tümüne de küsmemeleri için çikolata ve dondurma verdik" şeklinde konuştu.

Öztürk, kurs bitmesine rağmen çocukların her sabah camiye gelmeye devam ettiğini de sözlerine ekledi.