ADANA - Mersin'in Tarsus ilçesinde üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ı öldürdüğü iddiasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum edilen ve cezaevinde uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden Ahmet Suphi Altındöken'in cenazesi, 5 gündür bekletildiği hastane morgundan yakınları tarafından alındı.

Gece, yakınları ve ailenin avukatı tarafından Adana Devlet Hastanesi morgundan alınan cenaze, pikaba konuldu. Adana-Osmaniye otoyolunda bir süre Osmaniye yönüne giden pikap, daha sonra Mersin'e yöneldi. Bir grup gazeteci de araçlarla pikabı takip etti.

Adana-Mersin otoyolu Tarsus kavşağında kontrol noktası oluşturan polis ekipleri, cenazeyi taşıyan pikabın geçişine izin verip, gazetecilerin araçlarını durdurdu.

Altındöken'in ailesinin, cenazenin defnedileceği yerin bilinmesini istemediği öğrenildi.

Hükümlü Ahmet Suphi Altındöken, 11 Nisan'da, Adana F Tipi Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumunda uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülmüş, babası Necmettin Altındöken ise yaralanmıştı. Altındöken'in cenazesi, 12 Nisan'da saat 04.00'te Mersin'in Tarsus ilçesine götürülmüş, Mersin Büyükşehir Belediye Meclisinin gece defin yasağı kararı olduğu ve hastane morgunda yer bulunmadığı gerekçesiyle sabah Adana Devlet Hastanesi morguna getirilmişti.