Örnekköy Şantiyesi’ndeki Doğal Afet Merkezi’nin yanına yapılacak olan Uygulama Merkezi’nde vatandaşlar afet hakkında bilgilendirilirken, uygulamalarla da o anı yaşayacak. 

Afete hazırlık için ilçe belediyesi olarak farklı pek çok çalışma gerçekleştirdiklerini belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, “Yeni projelendirdiğimiz merkezle halkımızın afetlere karşı hazırlıklı olması için eğitimler gerçekleştireceğiz. Eğitime gelenler görsel efektlerle sel, heyelan, tsunami veya depremi adeta yaşıyormuş gibi hissedecek. En etkili eğitimin yaşanılarak kazanıldığını bildiğimiz için projemizi de buna uygun hazırladık. Halkımızı bilgilendirerek, farkındalık yaratmaya çalışıyoruz. Afetlere hazırlıklı olacak,  güven içinde yaşamayı öğreneceğiz.“ dedi. 

Deprem Anıevi’nin de bulunduğu alanda yapılacak olan Doğal Afetler Uygulama Merkezi depremin izlerini taşıyan bir bina görünümünde tasarlandı. 350 metre kare alana sahip olacak Merkez’de 12 ay boyunca başta öğrenciler olmak üzere farklı kesimlerden gruplar halinde vatandaşlara uygulamalı eğitimler ve anlatımlar yapılacak. Önümüzdeki ay içerisinde ihale edilmesi planlanan binanın 2013 yılında hizmete girmesi hedefleniyor.