ANKARA - 

Kastamonu'da kar yağışı nedeniyle 505 köy yolu ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi ekipleri, yolların açılması için çalışmalarını sürdürüyor.

Karabük'te kar yağışı dolayısıyla merkez ve ilçelere bağlı 125 köy yolunda ulaşım aksadı.

Van'da ise Özel İdare Genel Sekreterliği Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Mehmet Cüreoğlu, kar ve tipi nedeniyle il genelinde 147 köy yolunun ulaşıma kapandığını bildirdi. Cüreoğlu, 85 araç ve 13 ayrı ekiple çalışmaların yürütüldüğünü belirtti. Cüreoğlu, taşımalı eğitim veren köylere öncelik verildiğini söyledi. 

Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü yetkilileri de kar yağışı ve tipi nedeniyle Van-Bahçesaray, Ahlat-Karahasan,Adilcevaz-Karahasan, Şemdinli-Alan, Muş-Kızılağaç-Kulp, Bitlis-Geyikpınar ve Hakkari-Üzümcü-Geçitli yollarında ulaşımın sağlanamadığını belirtti.  

Muş İl Özel Genel Sekreter Yardımcısı Şeyhmus Yentür, 150 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğunu, çalışmaların devam ettiğini kaydetti.  

Kayseri'de ise 40 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu bildirildi.  

-''Bitlis son 20 yılın en fazla karını alan merkez''-

Bitlis'te 15 gün boyunca etkili olan kar yağışının ardından kent merkezinde ve köylerde karla mücadele çalışmaları başlatıldı. 

Güroymak ilçesinde yürütülen çalışmaları inceleyen Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, bugüne kadar karla mücadele için 3 milyon lira harcandığını söyledi.

İl genelinde kar nedeniyle kapanan 130 köy yolunu açma çalışmalarının başladığını ifade eden Yılmaz,  ''Bitlis son 20 yılın en fazla karını alan merkez konumunda'' diye konuştu. 

Vali Yılmaz, çalışmaları 28 ekip, 130 personel ve 47 iş makinesiyle yürüttüklerini kaydetti.