ANKARA - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar'ın katılımıyla 17 Nisan 204'te hayata geçirilen "Bir Kan Bir Fidan" projesi ile proje kapsamında, 1 milyon 424 bin 777 fidan toprakla buluşturuldu.

Gönüllü kan bağışı ve ağaçlandırmaya ilişkin farkındalığın artırılmasının hedeflendiği proje kapsamında Bölge Kan Merkezleri, kan bağışları sonucu dikilecek fidanlar için Orman Bölge Müdürlükleriyle iletişime geçerek, yerelde fidan dikim etkinlikleri planladı.

Bu çerçevede 58 ilde fidan dikimi gerçekleştirildi. Çorum, Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Malatya, Adana, Mersin, İstanbul, Sakarya, İzmit, Bursa, Yalova, Aydın, Denizli, Uşak, Antalya, Burdur, Erzurum, Tokat, Çanakkale ve Kilis'ten oluşan 22 ilde ise gönüllülerin de katılımıyla fidan dikim etkinlikleri düzenlendi.

Şu ana kadar 29 noktada "Bir Kan Bir Fidan Ağaçlandırma Sahası" tabelası, fidanlık alanlarına yerleştirildi.

Hedef 15 milyon fidan

Bu yıl bahar döneminde fidan dikim etkinliklerine devam edilecek. Bu sene 2 milyon 32 bin fidanın Orman ve Su İşleri Bakanlığının uygun bulduğu, ülkenin çeşitli noktalarındaki fidanlık alanlarına dikilmesi öngörülüyor.

Beş yıl sürmesi planlanan projeyle toplamda ise 15 milyon fidanın toprakla buluşturulması hedefleniyor.