İZMİR

İzmir'de halen görevde olan belediye başkanlarının 56,5 olan yaş ortalaması, 30 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerle birlikte ortalama 6 yaş gençleşecek. 

Yerel seçimlerde AK Parti'nin 30 ilçede belirlediği adayların yaş ortalaması 50 iken bu ortalama CHP ise 1 yaş artışla 51 oldu. CHP ile AK Parti arasındaki yaş farkı Büyükşehir Belediyesi'nde de kendisini gösterdi. AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım 59, CHP'li aday Aziz Kocaoğlu ise 66 yaşında. Kocaoğlu, İzmir'de AK Parti ve CHP'li adaylar içerisindeki en yaşlı aday oldu.

İzmir'de halen görevde olan belediye başkanlarının yaş ortalaması ise 56,5. Bu oran 30 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerle birlikte ortalama 6 yaş daha geriye gidecek.

İzmir'de halen görevini sürdüren Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu 77 yaş ile kentteki en yaşlı belediye başkanı ünvanına sahip iken en genç belediye başkanı ise 41 yaşındaki Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ.

- En genci 33, en yaşlısı 66 yaşında

İzmir'de AK Parti ve CHP'den aday gösterilen 30'u ilçe 1'i de büyükşehir olmak üzere toplam 62 aday içerisinde en genci CHP'nin Aliağa belediye başkan adayı 1981 doğumlu Barış Eroğlu oldu. AK Parti'nin en genç adayı da Karşıyaka'dan başkanlığa talip olan 34 yaşındaki Tanfer Kemerli.

Adaylar içerisinde en yaşlısı ise şu an halen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görevini sürdüren Aziz Kocaoğlu oldu. 66 yaşındaki Kocaoğlu, 62 aday içerisinde yaşı en ilerlemiş aday olarak dikkati çekiyor.

Karaburun ilçesindeki her iki partinin adayları da 60 yaşını geçerek en yaşlı adaylardan oldu. AK Parti'nin Karaburun belediye başkan adayı Hüseyin Onur Altın 65 yaş ile partisinin en yaşlı adayı oldu. CHP'nin bu ilçedeki adayı Ahmet Çakır da 63 yaşında aday olarak partisinin en yaşlı ikinci adayı oldu.

- Aralarında 25 yaş fark var

İki aday arasındaki yaş farkının en üst seviyede olduğu ilçe ise Buca oldu. Buca'da AK Parti'nin belediye başkan adayı 61 yaşındaki Cemil Şeboy ile CHP'nin 36 yaşındaki adayı Levent Piriştina arasında 25 yaş fark bulunuyor.

Yaş farkının olmadığı tek ilçe ise Balçova. AK Partili Hasan Özcan ile CHP'li Mehmet Ali Çalkaya'nın yaşları 56. 

Seçimle birlikte belediye başkanının yaş ortalaması en çok düşecek ilçeler ise Çeşme, Aliağa ve Kiraz olacak.

Çeşme'de 77 yaşındaki mevcut belediye başkanı Faik Tütüncüoğlu, makam koltuğunu muhtemelen yaş ortalaması 51 olan adaylara, Kiraz'da 71 yaşındaki İsmet Korkmaz, yaş ortalaması 49 olan adaylara, Aliağa'da 72 yaşındaki Ömer Turgut Oğuz, yaş ortalaması 41 olan adaylara devredecek.