ANKARA

Aile ortamının, ülkenin ve dünyanın daha yaşanabilir, daha huzurlu bir hale gelmesi için hazırlanan "İyilik Proje Yarışması", gençler arasında yardımlaşma, dayanışma ve paylaşma gibi kavramlarının sevdirilmesine katkı sunacak.

Deniz Feneri Derneği Ankara Şubesince hazırlanan, Ankara Milli Eğitim Müdürlüğü'nce de desteklenen "Ortaokullar ve Liselerarası Uygulamalı İyilik Proje Yarışması" ildeki resmi-özel bütün ortaokul ve liselerde uygulanacak. "İyilik Düşün İyilik Yap" ve "Haydi Gençler İyiliğe" sloganıyla hazırlanan proje, öğrencileri "iyilik düşünmeye" davet ediyor.

Ortaokul ve lise öğrencilerine iyilik, yardımlaşma, dayanışma, paylaşma ve "iyilikte yarışma" kavramlarının tanıtılması ve sevdirilmesi amaçlanan yarışma ile ayrıca okulların, aile ortamlarının, ülkenin ve dünyanın daha yaşanabilir, daha huzurlu bir hale gelmesine katkıda bulunmayı hedefleniyor.


Ankara merkez ve ilçelerindeki tüm okullar katılabilecek

Bu kapsamda yarışma için oluşturulan üçer kişilik proje ekibi, okullar adına yarışmalara katılacak. Okullar da "iyilik okulu" unvanı ile ödüllendirilecek.

Ortaokullar arasında yapılacak yarışmada, birinciye 4 bin 500 lira, ikinciye 3 bin lira, üçüncüye 2 bin 250 lira ödül verilecek. Liseler düzeyindeki yarışmada ise birinci 6 bin lira, ikinci 4 bin 500 lira ve üçüncü de 3 bin lira ile ödüllendirilecek. Proje danışmanlarının da ödül alacağı yarışma kapsamında teşvik ödülleri de verilecek.

Yarışmayla ilgili şartname, broşür, afiş gibi her türlü materyale, www.iyilikokulu.com adresinden ulaşılabilecek.

Sonuçlar 29 Nisan Cuma günü www.denizfeneri.org.tr, www.iyilikokulu.com ve www.genciyilik.com adresinden duyurulacak.