İSTANBUL  

Ayasofya'nın ibadete açık bölümü Hünkar Kasrı'nda görev yapan imam Önder Soy, sanatçı ve sporcu kişiliğiyle gençlere örnek oluyor.

Mesleğini aksatmadan kickboks, boks ve karateyle ilgilenen Soy, kendini geliştirmek için musiki dersleri alıyor, hat sanatıyla uğraşıyor.


Soy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, babasının kendisini yönlendirmesi sonucunda imam olduğunu söyledi.

Ayasofya'nın ibadete açılan bölümünde imamlık yaptığını belirten Soy, mesleğinin yanında farklı spor ve sanat dallarıyla da ilgilendiğini belirtti.

Soy, zaman buldukça İstanbul'un sahillerine gidip antrenman yaptığını ifade ederek, sporun yaşamını nasıl etkilediğini şöyle anlattı:

''İmamlığın yanında Uzak Doğu sporlarıyla ilgileniyorum. Çok sayıda müsabakaya çıktım. Bunun yanında spor salonlarında da çok eğitim verdim. Çok sayıda şampiyonaya hazırladığım öğrencim var. Hala onları çalıştırmaya devam ediyorum. İmam olduktan sonra hayatımdan sporu çıkarmadım. Eyüp'te önceki yıllarda bir camide imamlık yaparken mahalledeki gençlerle sportif faaliyetler yapıyorduk. Onlar spor yaptıktan sonra camiye daha çok geliyordu ve kötü alışkanlıklardan da uzak duruyordu. Bizim sporcu kimliğimiz onlara örnek oluyordu. Meslektaşlarım da sporcu kimliğimi seviyor."


"İlk defa çevremde bir imamı spor yaparken görüyorum"
Soy, bir gün spor salonunda karşılaştığı bir vatandaşın kendisine ne iş yaptığını sorduğunu belirterek, bu kişi ile diyaloğunu şöyle aktardı:

"Ben de ona imam olduğumu söyledim. O da bana 'Siz galiba modern bir imamsınız' dedi. Ben de ona 'İmam imamdır' dedim. O kişi bana 'İlk defa çevremde bir imamı spor yaparken görüyorum' dedi. İmam olduğumu söyledikten sonra iltifatlarda bulundu. Spor, hayatıma çok şey kazandırdı. Tüm meslek arkadaşlarımı da sporla uğraşmaya davet ediyorum. Görevimi aksatmadan haftada en az 5 gün spor yapıyorum."

Soy, sporcu kimliğinin yanında musiki derslerine de katıldığını, bunun Kur'an-ı Kerim ve ezanı okuyuşunu olumlu yönde etkilediğini söyledi.