BİLECİK 


Bilecik 9. Jandarma Eğitim Alay Komutanlığına gelen ve burada yoğun bir eğitime tabi tutulan acemi askerler, 9 haftalık eğitimin ardından "usta er" olarak görev yapacakları birliklerine gönderiliyor.

Bilecik'te konuşlu 9. Jandarma Eğitim Alay Komutanlığına gelişlerinde "Yeni yuvanıza hoş geldiniz" yazısıyla karşılanan acemi erlere, kayıt kabul işlemlerinin ardından kamuflaj, bot ve spor kıyafetleri ile pijamaları veriliyor.

"Kınalı kuzular", alayda bulundukları 9 haftalık sürede yanaşık düzen, mekanik nişancılık, atış, tek er muharebe, jandarma asayiş ihtisas, münferit ve destek sıralarıyla atışlar, patlayıcı maddeler ve tuzaklarla mücadele, jandarma devriyesinin görevi icra esasları ile toplumsal olaylara müdahaleden oluşan eğitimlerden geçiriliyor.

Mehmetçik için temel eğitimin dışında okuma-yazma kursu, üreme sağlığı, kadına yönelik şiddetin önlenmesi ve uyuşturucu maddeyle mücadele eğitimleri de veriliyor.

Her türlü soruna yakından ilgi
Acemi erler, her gün saat 06.30'da kalktıktan sonra şahsi temizlik, kendi sorumlu oldukları koğuş ve dolap temizliklerinin ardından kahvaltılarını yapıyor.

Öğleden önce eğitim yapan Mehmetçik, 13.00-14.00 arasını öğle yemeği ve dinlenmeyle geçiriyor. Öğleden sonra da eğitimlerini alan acemi erler, saat 17.30'da akşam yemeğine gidip dinlenmeleri için serbest bırakılıyor. Askerler, serbest zamanlarında vakitlerini geçirebilecekleri birçok imkanı da bulabiliyor.

Mehmetçiğin her türlü sağlık sorunlarıyla 1. Basamak Muayene Merkezi tarafından yakından ilgileniliyor. Acemi erlerin psikolojik sorunları ise Rehberlik ve Danışma Merkezi tarafından yine yakından takip ediliyor.

"İyi eğitim aldık"
Çorumlu asker Muhsin Özsoy da sağlığı yerinden olan herkesin vatani görevini yerine getirmesi gerektiğini vurguladı.

Özsoy, acemi olarak geldikleri birliklerinde 9 haftalık sürede çok iyi bir eğitimden geçerek "usta er" olmaya hak kazandıklarını anlatarak, "Burada çok iyi eğitim aldık. Bu eğitimleri alırken de komutanlarımızdan büyük sevgi gördük. Yaptığımız kutsal görevin farkındayız ve 'Her şey vatan için' diyoruz." ifadelerini kullandı.