DÜZCE

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Diyarbakır'daki cinsel istismar davasında henüz karar alınmadığını belirterek, "Bakanlığımız da müdahil olmak üzere müracaat etmiş durumda. 15 yaşından küçük çocukların istismarı söz konusu olduğu için savcı mütalaasının mahkeme tarafından değiştirileceğini düşünüyoruz" dedi. 

Düzce Valiliğini ziyaret eden İslam, burada basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, Diyarbakır'da 3 kıza cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla 150 yıl hapis cezasıyla yargılanan kişiye savcının ceza indirimi istemesi hakkındaki sorusu üzerine Bakan İslam, uzun süredir bu tür hadiselerle karşılaştıklarını belirtti. Kadına yönelik şiddetin ve çocukların istismarının önüne geçmek için en ileri yasaları çıkarttıklarına ancak uygulamada sorunlarla karşılaştıklarına işaret eden İslam, "Uygulama sorunları derken bunları kastediyoruz" ifadesini kullandı. 

Yasaların işletilmesi sırasında bütün imtiyazların, indirimlerin, iyi hal durumu gözetimlerinin faile değil mağdura uygulanması gerektiğini vurgulayan İslam, "Burada da aynı şeyi arzu ediyoruz. Biz derhal duruma müdahil olduk. Henüz verilmiş bir karar yok. Mahkeme devam edecek. Bakanlığımız da müdahil olmak üzere müracaat etmiş durumda. 15 yaşından küçük çocukların istismarı söz konusu olduğu için savcı mütalaasının mahkeme tarafından değiştirileceğini düşünüyoruz" diye konuştu.  

İslam, CHP Adana 1. sıra milletvekili adayı Elif Doğan Türkmen'e yönelik saldırıya ilişkin de şiddetin her türlüsüne kesinlikle karşı olduklarını belirterek, "Bununla mücadele ederiz ve hiçbirini hoş görmeyiz. Özellikle siyaset alet edilerek yapılan, yapıldığı ileri sürülen bir şiddet türünü mazur görmemiz gibi bir durum söz konusu olamaz" değerlendirmesinde bulundu.  

Bakan İslam, Düzce Belediyesini de ziyaret etti.