ADANA - Yaz aylarının gelmesiyle serinlemek için denizler, nehirler, göller ve göletlerin tercih edilmesi, boğulma vakalarının artmasına neden oldu.

AA muhabirinin derlediği bilgiye göre, yurt genelinde 1 Haziran'dan beri denizler, nehirler, sulama kanalları, göller ve göletlere giren 29 kişi boğuldu, çok sayıda boğulma tehlikesi yaşandı.

Çoğunluğunu çocuklar ve gençlerin oluşturduğu vakalarda, onları kurtarmaya çalışanların da hayatını kaybetmesi dikkati çekti.

Kocaeli'nin Kandıra ilçesinde akıntıya kapılarak açığa sürüklenen 4 kişiyi kurtaran 19 yaşındaki Abdülkadir Arslan, boğulmuştu. Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde ise Behlül (24) ve Nevzat Çiçek (20) kardeşler, serinlemek için girdiği Aksu Çayı'ndaki kumun alınmasıyla oluşan çukura düşen kuzenleri Duygu Çiçek'i (14) kurtarmak isterken, üçü de yaşamını yitirmişti.

Muş merkeze bağlı Güzeltepe köyünde de evlerinin önündeki gölete giren Halil (8), boğulma tehlikesi geçirince Şahadet Kantaş (13), kardeşini kurtarmak için suya girmiş, ikisi de hayatını kaybetmişti.

Adana merkez Seyhan ilçesinde sulama kanalına kaçan topunu almaya çalışırken düşerek akıntıya kapılan 5 yaşındaki Enes Özen'in boğulması da akıllarda kalmıştı.

Ülke genelinde son 24 günde 14 kişi deniz ve sulama kanalında, 6 kişi nehir ve gölde, 5 kişi derede, 4 kişi de çayda boğulmuştu.

Helikopter destekli denetim

Bu arada, Adana'da kent merkezinden geçen sulama kanallarında boğulma vakalarının önlenmesi amacıyla İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince helikopter destekli denetim başlatılmıştı.

Havaların ısınmasıyla sulama kanallarında yüzenlerin artması üzerine polis helikopterinin de destek verdiği denetimlerde, kanala giren çocuk ve gençler emniyet birimlerine götürülmüş, 15 yaşından büyüklere Kabahatler Kanunu uyarınca iki yüz sekizer lira ceza verilmişti.