GİRESUN - Yaklaşık 15 yıldır kentte görev yapan polis memuru Hikmet Çağlar (55), poğaça ve simitle doyurmaya başladığı güvercinlerle yakın bir bağ kurdu. Haftada 30 kiloluk buğday ile güvercinleri besleyen polis memuru, fındığı da kabuğunu dişleriyle kırarak güvercinlere yediriyor. 

Çok sayıda güvercinin kendisini gördüğünde yanına yaklaştığını ifade eden Çağlar, ''Burada güvercinlerin annesi de babası da biz olduk. Onları yediriyor ve içiriyoruz. Beni gördüklerinde yanıma birikiyorlar ve kaçmıyorlar. Bu bir duygudur, bir sevgidir. Bizim içimizdeki sevgiyi kuşlar da hissediyor. Bu başka bir sevgi, başka bir duygu. Bu durum izah edilemez ancak yaşanır. Bu güvercinler evcil değil, sokak kuşu. Sokak kuşlarını kendine alıştırmak kolay bir şey değil.''

Polis memuru Çağlar, satın aldığı fındıkla güvercinleri beslediğini belirterek, ''Güvercinler fındığı çok seviyor. Her gün kabuklarını kırdığım fındıklarla güvercinleri besliyorum. Bizlerin en çok sevdiği tatlılar arasında yer alan baklava gibi, güvercinler için de fındık baklava gibi oldu'' diye konuştu.