ZONGULDAK - Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinden geçen Filyos Çayı üzerindeki köprünün bir bölümünün 6 Nisan 2012'de çökmesi sonucu hayatını kaybeden 15 kişiden 4'ünün cesedine ulaşılamaması, kayıp yakınlarının üzüntüsünü daha da artırıyor.

Bilirkişi raporuna göre, yağış nedeniyle ayaklarının oyulması ve kazıkların taşıma gücünü yitirmesi sonucu tabliye (köprüyü oluşturan bölüm) yüklerini taşıyamaması nedeniyle bir bölümü çöken köprüden minibüsü ile geçen İsmail Örenbaş, aracındaki 9 yolcu ve 5 yayanın yaşamını yitirdiği olayın üzerinden 4 yıl geçti.

Suya kapılan 15 kişiden 11'inin cesedine olayın ardından yapılan arama çalışmaları sonucu ulaşıldı ancak Tahir Özkara, Sezgin Gülşen, Necati Azaklıoğlu ve Kadın Saraç bulunamadı.

Kayıp yakınlarından Azime Azaklıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, aradan geçen 4 yıla rağmen acılarının dinmediğini söyledi.

Eşi öldü, kayınvalidesi kayıplar arasında

Faciada suya düşen minibüste eşi Serdar'ın ölüm haberini alan, kayınvalidesi Kadın Saraç ise kayıp olan İlknur Saraç ise olayı halen kabullenemediklerini vurguladı.

Eşi ve kayınvalidesi gelecekmiş gibi gözünün her zaman yolda olduğunu anlatan Saraç, "Kayınvalidem ile yaşıyorduk. Onların yokluğu çok zor. Kayınvalidemin cenazesinin bulunmasını çok istedik. En azından mezarına gider dua ederdim. Böylesi çok zor. Kayınvalidemin mezarı olmadığı için ölümüne de inanmak istemiyor insan." ifadesini kullandı.