YOZGAT - Yozgat'ta zabıta ekipleri, komşuların şikayeti nedeniyle bir evin bahçesinden duvarı yıkarak 10 kamyon çöp boşalttı.

Zabıta ekipleri, İstanbulluoğlu Mahallesi'nde hurdacılık yapan Şükrü Koşar'ın evinden kötü kokular geldiği yönündeki şikayetler üzerine verilen adrese gitti.

Evin bahçesinde çok miktarda çöp ve hurda malzeme olduğunu gören ekipler, gerekli izinleri ve polis desteğini alarak iş makinesiyle bahçeyi temizlemek için çalışma başlattı. İş makinesinin önüne geçen Şükrü Koşar, polis ekipleri tarafından olay yerinden uzaklaştırıldı.

Duvarın bir bölümünü yıkarak bahçeye giren ekipler, 10 kamyon dolusu hurda malzeme ve çöp boşalttı. Belediye işçilerinin elleriyle temizledikleri bahçede bulunan kulanılabilir durumdaki malzemeler tek tek seçilerek bırakılırken, çöpler kamyonlara yüklenerek götürüldü. Temizlik sırasında, ev sahibinin eşi ve yakınları görüntü almak isteyen basın mensuplarına tepki gösterdi.

Yozgat Belediyesi Zabıta Müdürü Musa Baran, bahçedeki koku ve kirlilik nedeniyle mahalle sakinlerinden çok sayıda şikayet aldıklarını söyledi. Baran, şunları kaydetti:

"Hurdacılıkla uğraşan bir kişinin bahçesine yığdığı hurda teneke, naylon ve çöpler çok ağır bir koku oluşturmuş. Bahçede fareler ve haşereler çoğalmış. Mahalle sakinleri büyük rahatsızlık duymasına ve uyarılmasına rağmen temizlememiş. Biz de belediye imkanlarımızla polisin de verdiği destekle mahalleye sağlık yönününden zararı olan birikintiyi aldık. Bundan sonra da burada böyle hurda ve çöp biriktirilmesine izin vermeyeceğiz."