MUĞLA

Savaş sırasında Arabistan'da İngiliz askerlerine esir düşen Güreceli Hacı Mehmet, konulduğu yerde öğrendiği şeker imalatını 1920'li yıllarda döndüğü Bodrum'da geçimin sürdürmek üzere yapmaya başladı.

O yıllarda ürettiği el yapımı şekerleri yüklediği eşekle düğünlere götürerek satan Hacı Mehmet, şeker yapımını oğluna da öğretti.

Yıllar içinde "Bodrumlu Şekerci" olarak tanınan aile, şimdilerde Hacı Mehmet'in torunu Mehmet Sarıer ve oğlu Kemal Sarıer'in aynı yöntemle ürettiği şekerlerle tanınıyor. Gürece Mahallesi'ndeki imalathanede hijyenik koşullarda üretilen değişik aromalardaki şekerler, paketlenerek satışa sunuluyor.

Dedesinin mesleğini devam ettiren ve ustalığı oğluna bırakan Mehmet Sarıer, gazetecilere yaptığı açıklamada, kuşaklar boyu yaptıkları şekerin patentini aldığını söyledi.

El yapımı şekerlerde hiç katkı maddesi olmadığını ifade eden Sarıyer, "Naneli, limonlu, çilekli, elmalı, mandalinalı şekerler yapıyoruz. Şu anda oğlum dördüncü kuşak olarak şeker yapmaya devam ediyor. O da oğullarına öğretecek, böyle devam edeceğiz. Şekerlerimize kattığımız esansları kendimiz yapmayı düşünüyoruz. Bunu da yaptığımız zaman, şekerlerimiz yüzde 100 doğal olacak" dedi.