Dumlupınar Mahallesi'nde kiracısı oldukları tek odalı evde, semt pazarlarında günübirlik işler yapan 37 yaşındaki baba Emrullah Yağmur'un aylık ortalama 800 lira kazancı ile geçinmeye çalışan aile, temmuz ayında dördüzlerin dünyaya gelmesi ile sevinç ve hüznü bir arada yaşadı. 

Emrullah Yağmur, yaptığı açıklamada, eşi Pervin ile ikinci kez bebek sahibi olmak istediklerini ve hamilelik haberini aldığında büyük mutluluk yaşadığını belirterek, dördüzlerin doğumu sonrası 5 kız çocuk sahibi olduğunu söyledi.

Pazarlarda çalışarak elinden geldiğince ailesinin geçimini sağladığını ifade eden baba Yağmur, ancak dördüzlerinin dünyaya gelmesinin ardından maddi sıkıntı yaşadığını, kazandığı paranın 300 lirasını kira için verdiğini ve kalan 500 liranın ise ihtiyaçlarını gidermeye yetmediğini dile getirdi.

Yağmur, oturdukları evin bir odasında ev sahiplerinin eşyalarının bulunduğunu, bu nedenle sadece tek odayı kullandıklarını belirterek, "Eşimin ikinci kez hamile olduğunu duyunca sevindik. Doktor, kontrolde dördüz olduğunu söyleyince bir yandan çok sevindik ama bir yandan da 'çocuklara bakabilecek miyiz, bakamayacak mıyız' diye kendimizi sorgulamaya başladık. Hem sevinç hem hüznü bir anda yaşadık. Eşim temmuz ayında sezaryenle kızlarımızı dünyaya getirdi. Biri solunum yetmezliği nedeniyle kuvözde tutuluyor. Şimdi evde bebeklerim, 6 yaşındaki kızım ve eşimle tek odada yaşamaya çalışıyoruz. Eşim çalışmıyor, zaten bundan sonra da çalışamayacak." diye konuştu.

"2 yerine yarım ölçek mama" 

Baba Yağmur, kızlarının bez ve mama ihtiyaçlarını çoğu zaman borç alarak karşılamaya çalıştığını belirterek, şunları kaydetti:

"Doktor, 'mamayı iki ölçek kullanın' diyorsa, biz yarım ölçek vermeye çalışıyoruz ki yetsin. Amacımız bebeklerimin 1 gün fazla mama yiyebilmesidir. Çok şükür çalışıyorum, elim ayağım tutuyor ama yetiştiremiyorum. 'Allah herkese nasip etsin' demek istiyorum ama 'Allah'ım durumu iyi olan insanlara nasip etsin' demek daha doğru. Param yetmediği zaman bez alamazsam eski yıllarda kullanılan naylon bezleri kullanıyoruz. Emin olun durumum iyi olsa ben başkalarına yardım ederdim."