Gece saatlerinden itibaren kar yağışı etkili olduğu bölgede en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 9 dereceyle Kars'ta ölçüldü
Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece saatlerinden itibaren kar yağışı etkili oldu, en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 9 dereceyle Kars'ta ölçüldü.
Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, Orta Akdeniz üzerinden gelen alçak basınç sistemi altına giren bölgede, kar yağışı etkili olmaya devam ediyor.
Gece en düşük hava sıcaklıkları Kars'ta sıfırın altında 9, Ağrı'da sıfırın altında 7, Iğdır ve Erzurum'da sıfır, Ardahan'da 1 ve Erzincan'da 3 derece kaydedildi.
Günün en yüksek hava sıcaklıklarının Ağrı'da 3, Ardahan ve Kars'ta 4, Erzurum'da 7, Erzincan'da 12, Iğdır'da 15 derece olması tahmin ediliyor.
Kar kalınlıkları Erzurum'da 6, Kars'ta 2, Ağrı'da 18, kayak merkezlerinde ise Palandöken'de 30, Konaklı'da 69 ve Cıbıltepe'de 43 santimetre ölçüldü.
Meteoroloji yetkilileri, etkili olacak yağışların türlerine göre vatandaşların daha dikkatli olması konusunda uyarıda bulundu.