SİVAS - Sivas Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Hayat Ağacı Derneği, ihtiyaç sahibi ailelerin giyimden gıdaya, temizlik malzemesinden ev eşyasına kadar birçok ihtiyacını karşılıyor.

Sivas Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Avcı, Ramazan ayının gelmesiyle sayıları artan dilencilere karşı vatandaşları uyardı.
Özellikle il dışından çok sayıda
dilencinin Ramazan dolayısıyla akın akın Sivas'a geldiğini belirten Avcı, ''Bunlar şebeke gibi çalışıyor. Zabıtamız zaman zaman bu dilencileri topluyor. Önceden bunların ceplerinde iyi paralar çıkardı. Ama şimdi dilencilerin parası çıkmıyor. Dilencilerin paraları diğer şebeke üyeleri tarafından yarım saatte, bir saatte toplanıyor. Bu dilenciler hangi şebekeye bağlılar, toplanan paranın nereye gittiği belli değil'' dedi.
Dilencilerin yüzde 99'unun bu işi meslek olarak yaptıklarına dikkati çeken Avcı, ''Valilik Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan (SYDV) gerçek ihtiyaç sahiplerine kömür ve nakit para veriliyor. Belediyeler, vakıflar, dernekler, muhtaç insanlarımızın gıdadan giyime kadar her türlü ihtiyacını karşılıyor. Buna rağmen bazı kişilerin
dilenciliği seçmelerine anlam veremiyoruz'' ifadelerini kullandı.