ÇANAKKALE - Çanakkale'de yaşayan evli ve bir çocuk annesi Aysel Barbaros, denizden topladığı atıklar, tahta parçaları ve taşlardan biblo, pano gibi eserler üretiyor.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinde idari personel olarak görev yapan Barbaros, AA muhabirine, bir yıl önce denizde bulduğu eskimiş ayakkabı ökçesiyle çalışmalarına başladığını söyledi.

Evli ve bir çocuk annesi olduğunu belirten Barbaros, "Oğlum yatılı okula gittikten sonra kendimi boşlukta hissettim ve böyle bir hobi edinmek istedim. Daha sonra yavaş yavaş doğadan bulduğum atık malzemelerle kendime küçük bir dünya kurdum" dedi.

Barbaros, çalışmalarını "Aysel'in tek taşları" olarak nitelendirdiğini ifade etti.

Eserlerinin, kendisi için tek taş yüzükten daha değerli olduğunu dile getiren Barbaros, şöyle konuştu:

"Stresimi atıyorum, yaptığım kompozisyonlarla kendimi buluyorum. Özellikle ev kompozisyonlarım var. Köy evleri hep bir özlemdir insan için, eskiye özlem. Kendimce bunları yaşatıyorum. Resim, grafik veya sanat eğitimi almadım ancak küçüklüğünden beri sanata ilgim vardı. Deniz kenarında gezerken bulduğum ayakkabı ökçesini neye benzetebilirim diye düşündüm. Bir evin penceresine benzeterek evime geldim. Çok çaba gösterdim ve sonunda kendimce güzel bir çalışma ortaya çıkardım. Bazen bunlarla bir hafta uğraşmadığım oluyor. Bazen de saatlerce, sabaha kadar çalışıp eser ortaya çıkarabiliyorum."

Biblo, pano gibi eserler ürettiği bilgisini veren Barbaros, en büyük hayalinin, deniz kenarından topladığı cam ve pet şişe gibi atıklardan oluşan tablolarla çevre kirliliğine dikkati çeken bir sergi açmak olduğunu sözlerine ekledi.