İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ahmet Güngör, Çaycuma ilçesinde Filyos çayı üzerindeki köprünün bir bölümünün çökmesiyle ilgili, ''Çaya düşen minibüste kayıp başvuruları doğrultusunda 15 kişinin olduğunu tahmin ediyoruz'' dedi.
     Güngör, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Filyos çayı üzerindeki köprünün bir bölümünün çökmesinin ardından kurtarma ekiplerinin olay yerine intikal ettiğini söyledi.
     Yolgeçen köyüne yolcu taşıyan minibüsün çaya düştüğünün belirlenmesinden sonra anonslarla vatandaşlardan yakınları kayıp olanların emniyete başvurmasını istediklerini anlatan Güngör, şunları kaydetti:
     ''Çaya düşen minibüste kayıp başvuruları doğrultusunda 15 kişinin olduğunu tahmin ediyoruz. Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız başkanlığında Afet Durum Merkezi'ni Çaycuma'da topladık. Çalışmaların nasıl yürütüleceğini belirledik. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan çay yatağında tarama yapabilmek için helikopter istedik. Genelkurmay Başkanlığı'yla irtibat kuruldu ve helikopter bölgeye geldi. Şu anda gece görüş yardımıyla helikopter çay yatağında aramaya çalışması yapıyor. Sabah gün ışıdığında bütün kurtarma ekiplerimiz alana dağılacak ve çalışmalara devam edecek.''


     Güngör, minibüsün yerinin belirlenmesiyle ilgili net bilginin olmadığına işaret ederek, ''Su debisi çok yüksek. Dalgıçlar çalışamıyor. Sabah saatlerinde debinin düşeceğini tahmin ediyoruz. Böylece dalış yapılabilecek'' dedi.