Bulgaristan Büyükelçiliği, Türkiye'de ait olduğu ülkeyi temsil etmektedir ve büyükelçisi de görevi bakımından Bulgaristan Başkanını temsil eder. Bunun yanısıra, Türkiye'den Bulgaristan'a giriş yapmak istediğimizde vize için başvurularımızı değerlendirdikten sonra vize başvurumuzu onaylama ya da reddetme hakkı olan, vize alma konularıyla ilgilenen diplomatik kurumdur. 

 Bulgaristan için vize alırken ilk olarak Bulgaristan Büyükelçiliği internet sitesine gidip gerekli  belgeleri öğrenmeli ve bu belgeleri eksiksiz ve doğru bir şekilde tamamladığımızda da  söz konusu evraklarımızı yetkili kuruma incelemesi için teslim etmeliyiz. Bulgaristan vizemizin verilmesi ancak bu husulara bağlıdır. Çünkü Bulgaristan Büyükelçiliği, Bulgaristan'a vize almanızda çok önemli bir rol oynamaktadır.

 

    Büyükelçilikler, başka bir ülkeden büyükelçilik sahibi ülkeye açılan bir kapı misyonuna sahiptirler. Vize yoluyla açılan bu kapılar Bulgaristan  konsolosluğunun ve elçiliğinin tekelindedir. Bu sebeple Bulgaristan vizesi başvrusunda bulunmak, bu kapıyı açacak ilk adımdır.

 

    Bulgaristan vizesi alabilmek için, Bulgaristan Büyükelçiliği'ne adınıza ait en az 6 ay süreli bir pasaport ile başvuruda bulunmalısınız. Büyükelçilik resmi sitelerinde bulunan online vize başvuru formunu doğru bir şekilde doldurup belgelerinizi de eksiksiz olarak tamamlamalısınız. Bulgaristan vizeniz için tüm gereken evraklarınızla eksiksiz bir biçimde başvurduysanız, Bulgaristan Büyükelçiliği'nde de prosedürlere bağlı herhangi bir bürokratik çıkmasından korkmanıza gerek yoktur.

 

    Diğer taraftan Bulgaristan vizesi alınırken zorlayan ülkelerdendir; öyleki, yeşil pasaportunuz olsa dahi bir pürüzle karşılaşma ihtimalini göz önünde bulundurmalısınız. Bulgaristan ancak kırmızı pasaport sahiplerinin en rahat vize alacakları bir ülkedir.

Bulgaristan vizesi genellikle 90 gün kalışlı olarak ve çok girişli verilir.

 

İyi Seyahatlar