Büyük Türk Milleti; 

Her zamankinden çok milletçe birliğe, dirliğe ihtiyaç duyduğumuz; yöntemleri değişse de, tıpkı o günlerdeki gibi kuşatılmaya, parçalanmaya çalışıldığımız bir süreç yaşıyoruz. 

Soylu Türk Milleti; Çanakkale  Zaferi’nin mimarı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ten miras aldığı, Kuvayı Milliye ile özdeşleşen Çanakkale’nin ruhunu yaşatmaya ve bu ruhtan beslenen azim ve iradeyle, bütün sinsi, hain tuzakları yok etmeye azimlidir, kararlıdır ve bu kutlu davada yola revandır.

Çalıkuşları Derneği olarak; bu yıldan itibaren; dokuzdan doksana, tüm gençlerimizin Çanakkale’nin ruhuyla benliklerini tazelemelerine katkı sunmayı amaçlıyoruz.

Bu maksatla; 18 Mart 2021’de, başta Çanakkale olmak üzere, tüm cephelerde canını feda eden şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi, yazdıkları destanları türkü tadında, Türk yüreklerle anlatarak anacağız.

Tören programımız, tamamen törelere, mevcut kural ve pandemi tedbirlerine uygun olarak icra edilecektir. 

“ÇANAKKALE’NİN RUHU” temalı anma törenimiz için her türlü imkanı sağlayan Başkent Ankara Meclisi’nin Sayın Başkanı Nevzat CEYLAN,Altındağ Kaymakamımız Cumali ATİLLA, Altındağ Belediye Başkanımız Sayın Doç. Dr. Asım BALCI, ATO Başkanı Sayın Gürsel Baran,Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim YILMAZ; Başkent Ankara Meclisi Başkan Yrd. Sayın Sanem Arıkan ,Altındağ Halk Eğitim Müdürü Sayın Cihan Yıldırım ve her etkinlikte desteğini esirgemeyen, EMŞAV Vakfının Sayın Başkanı Abdurrahman Yılmaz ile emeği geçen tüm paydaşlarımıza, tüm öğretmen, öğrenci ve teknik ekiplere yürekten teşekkürü borç biliyoruz. 

Çanakkale’nin Ruhu’nu yaşamak ve yaşatmak için katkı sunmak, değişmez ve kaçınılmaz görevlerimizden olacaktır. 

Kökleri kanla sulanmış sevda çiçeklerimizi asla soldurmayacak, şanlı bayrağımızı hiçbir zirvede gönderden indirmeyeceğiz.

Ey Türk, titret arzı, tam ayarınca

Duysun herkes; kararı, uyarınca

Ruhum şaddır, Türk ayağa kalkınca 

Durulamam en önde koşmayınca 

Yok alemde, sana kefen biçecek

İstisnasız, herkes bunu bilecek

Türk’tür, cenkte, en son hükmü verecek

Durulamam, şerbetten tatmayınca

(Şiir:Canfer Balçık)