METİN DURMAZ/MANİSA - Eylemlerin ardından Akhisar Mimarlar Odası’da tepkisini göstermek üzere kahvaltıda bir araya geldi. Egea’da gerçekleştirilen kahvaltının ardından Cehennem Kazanın bulunduğu Gördes sapağında nöbet tutan çevrecileri ziyaret etti.

Vahşi Madenciliğe karşı olduklarını belirten Akhisar Mimarlar Odası Başkanı Aydın Coşkun, “Ülkemizde çıkan yeni madencilik yasası ile insan sağlığını tehdit eden Vahşi Madencilik bölgemizin içerisindedir. 
Akhisar’ımız tarihi doğası, çevresi ile bakir bir kenttir. Bizler kesinlikle madenlerimizin çıkarılmasına karşı değiliz. Sadece “Vahşi Madencilik” olarak adlandırılan çevreye, ağaca, bitkiye, canlıya ve çocuklarımıza zarar vereceğine inandığımız şekline karşıyız.

Akhisar’ımızda  oluşturulacak olan çevre platformunda  çevreye duyarlı tüm kurum, kuruluş ve sivil toplum örgütlerini de yanımızda görmek istiyoruz.” Diyerek çevrecilere mesaj verdi.

Çevreciler ile sohbet eden Akhisar Mimarlar Odası bunun yanı sıra bölgedeki köyleri ziyaret ederek çiftçileri bilgilendirdi.