Değerli okuyucularım,

Kaç günden beridir yurdumuzun dört bir tarafı alevler içinde yanıyor. Özellikle bu orman yangınlarının tatil beldelerinden çıkması manidardır. İnsanların doğayla ağaçlarla, ormanlarla nasıl bir kavgası olabilir? Doğayla kavgası olan zihniyetleri anlamak mümkün değil. Neden hep yakıcı, yıkıcı ve öldürücü bir yol çizer insan. Yazık! Yemyeşil ormanlar ve ormanlarda barınan milyonlarca hayvanlar ölüp gitti. Ve halen ölmeye devam ediyorlar.

Hepimizin içi yanmakta cayır cayır yanan ormanlarla birlikte. Vatanın topraklarını ateşe verenler, bu vatanın insanlarını da ateşe vermiştir. İnsanların huzurunu önüne gelen her türlü oyunlarla bozan kişilerin aramızda yaşama hakkının olmaması gerekir. Halen bu caniler hem bu vatanın topraklarını ateşe vermekte, hemde istedikleri gibi bu topraklar üzerinde cirit atıp oynamaktadırlar. 

Bilsinler ki bu topraklardan başka hiç bir toprak onlara yar olmayacaktır. Onlar hep kullanılıp atılacaklardır. Neden insanlar bu kadar zalim gadar ve nankör olurlar? Neden bu vatanın kıymetini bilmezler? Etrafımızı saran Yahudi lobilerine neden çanak tutarlar? Hiç mi düşünmezler onların amacı sizi kullanıp bu güzelim dört tarafı denizlerle kapalı, coğrafi konumuyla dört mevsimin yaşandığı ve her bölgesinin tarih kokan, gerek yeraltı,gerekse yerüstü zenginlik kaynaklarının dolu olduğu bu toprakları parçalayıp ellerinizden alacaklarını. O kadar mı kör oldunuz?

Bu vatan hepimizin! Bu topraklar; Kürdün, Türkün, Lazın, Çerkezin, Arabın ve Sünnilerin yaşadığı  topraklardır. Hayat mücadelemiz Allah- ü Teâlâ' nın bize gönderdiği ve bize yol gösterici olan Kur'an-ı Kerim olsun. Hayat mücadelemiz vatanımız için olsun. Hayat mücadelemiz insana can katmak için olsun. Hayat mücadelemiz ülkemizde huzuru, refahı yaşatabilmek için olsun. Hayat mücadelemiz bizi İslam'la tanıştıran Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v) için olsun. Hayat mücadelemiz aile bütünlüğünü korumamız için olsun. Hayat mücadelemiz annemiz, babamız kardeşlerimiz için olsun. Hayat mücadelemiz çocuklarımız için olsun. 

Yazımın sonunda bir atasözümüzün dediği gibi,

" Yaş kesen, baş keser."

Bütün bu olaylardan sonra artık ormanlarda koruma altına alınmalıdır.

Bir an önce yurdumuzun dört bir yanında cayır cayır yanan orman yangınlarının bitmesi dileğiyle insanlaşalım.

Allah'a emanet olun.