1. Çocukların protein,karbonhidrat,lipt,vitamin,mineral ve suyu belli bir denge içinde alması çok önemlidir. Gelişmesi (fiziksel, ruhsal, sosyal) düzenli aralıkşala izlenmelidir.
2. Genellikle anneler yeterli bilgiye sahip değiller. Bu nedenle ebeveynler bebek ve çocu beslenmesi ve gelişmesi konusunda bilgilendirilmelidir.
3. 2-6 yaş arsı çocukların en yoğun gelişme gösterdiği dönemdir. Bu bakımdan dengeli ve düzenli beslenme önemlidir.
4. Anne sütü ile beslenen bebeklere vtamin D verilmesi önemlidir.
5. İlk 6 ay sadece anne sütü almak bebekler için yeterlidir. Daha sonra tamamlayıcı ek gıdalara geçilir.
6. Vitamin ve mineraller çocuk gelişiminde çok önemlidir. Tüm sistemlerin gelişmesi için çocukların vitamin ve minerallerden dengeli ve düzenli yararlanması önemlidir.
7. Çocuklarımız vitamin  mineral ve eser elementleri doğal gıda ile her zaman tam ve düzenli alamazlar. Bu nedenle gerekli durumlarda yeterli miktarda vitamin ve mineral almaları gerekli olabilir.
8. Çocukların gelişim sürecinde A, C, D, B, E vitaminleri ile calsiyum,demir mineralleri çok önemlidir.
9. Bebklere vitamin ve mineral desteği önemlidir, verilmesi gerekir.
10. Bebeklere 15 günlükten itibaren vitamin başlanabilir.
11. Çocuklara hem etkinlik hemde kolaylık olması nedeniyle tek tek vermek yerine multivitamin vermek daha uygundur.
12. Emilim kolay ve fazla, tadı güzel,yan etki yaratmayan doğal vitamin ve mineral verilmesi çocuklar için çok yararlıdır.
13. Doğal,sağlıklı ürünlere yönelim vitamin ve mineralleri kullanma ğilimini artırmaktadır.
14. Doğal besin içerikli (natural food coplex) vitaminleri etkinlik, emilim yüksekliği ve yan etki yokluğu nedeniyle tercih etmek gerekir.
15. Doğal,emilimi kolay, biyoyararı yüksek, arştırma ve geliştirmeye uygun vitamin, mineral ve eser elmentleri içeren preperatları kullanmak önemli ve gereklidir.