Değerli okuyucularım.

Yaşadığımız bu Anadolu toprakları üzerinde birgün Kürt- Türk çatışmasını görmedik. Hep Kürt- Türk çatışması varmış gibi bir algı yaratıldı. Ve halen bu algılar üzerinde nice provakosyonlar yapıp duruyorlar. İki komşu birbiriyle kötü oldu mu, neymiş de komşulardan biri Kürt olsun, hemen teröre destek veren zihniyetler bu olay üzerinde günlerce meydanlara dökülüp halkı ayaklandırma çabasına giriyorlar. Onların amacı, olaylar üzerinde nemalanmaktır.

Bunu şimdilerde rahatlıkla söyleyebiliriz ki bu memlekette Kürt sorunu yoktur. " Kürtçülük" vardır. Çünkü Kürt, Türkle evli, Türk, Kürtle evli. Alevisi, Súnisi, Arabı birbiriyle evlenip yuva kurmuş, çoluk çocuğa karışmışlar. Bunları nasıl birbirinden ayıracaksınız? Aslında Kürt sorunu yok, Kürtleri tanımama algısı yaratılıyor. Ve bazı Kürt toplumları kullanılıp bunlar üzerinde terör örgütüne destek verilmektedir. O nedenle terör örgütü üzerinde nemalanıp kendilerine bir pay çıkaranlar sanki bir Kürt sorunu varmış gibi algı yaratıp insanları kandırmaktan başka yaptıkları hiçbir şey yok.

" Kürtçülük" yapanlar bu algıyı çok iyi bilirler. Çünkü yaptıkları bir icraat olmayınca insanların kabuk tutmuş yaralarını kanatmak peşindeler. Yara kabuk tutmasın, onlar için hep kanasın ki belki ceplerine bir kaç kuruş girer. İyi ki şimdi ki genç nesiller birbirleriyle kaynaşmakta, tanımakta, birbirlerinin kültürlerini bilmek  ve ilgi göstermektedirler. Geçmişi unutup yeni bir yol rotası çizmektedirler. Fakat halen eskiye takılıp bunun üzerine " Kürtçülük" yapanlar var. Ben bir Kürt olarak  yıllardır gerek komşuluk ettiğimiz, gerekse arkadaş olduğumuz ve gerekse okul arkadaşlarımızdan  Türk, Arap, Laz, Aleviler vardı. Sanki biz bunlarla hep bir aile  gibi yaşadık ve halen yaşıyoruz. Hiç birgün aramızda din,dil, ırk ayrımı yüzünden bir sorun yaşamadık. Peki ne oluyor da bu topraklar üzerinde yaşayan Kürtler tanınmıyor? Bu vatana emek veren onlar. Gerek Birinci Dünya savaşından, gerekse Çanakkale Savaşı'nda, gerekse Malazgirt Zaferin de en önde onlar savaşmış canını feda etmişlerdir. Nasıl olur ki bu memlekette Kürtler tanınmaz? 

Kürtler biliniyor fakat tanınmıyormuş gibi bir algı yaratılmaktadır. Biz bu toprakların çocuklarıyız. Biz bu topraklar için canını vermiş atalarımızın temsilcisiyiz.

Kürt kültürü geniş bir hazinedir. Yemekleri, giyimi, dili ve insanlığı. İnsana değer katan örfleri, adetleri bir başkadır.  Bu topraklar üzerinde kardeşçe yaşamakta olan insanları birbirleriyle kırdırtmak istemişlerdir hep. Bu memlekete hainlik edenler bilsinler ki bir vatanımız var, gerisi yalan. Biz hep birlikte Türkiye' yiz. Biz hep birlikte Anadolu' yuz. Bu memlekette gezdiğimiz her karış toprağında bir hikayemiz bir anımız var. Bir zamanlar sağcı- solcu diye insanları nasıl iki gruba ayırdılar ise şimdilerde de Kürt- Türk diye insanları birbirine düşman etmeye çalışıyorlar. Kirli amellere kananlar ne yazık ki oyuncak olmakta, inanmayanlar ise kirli amellerin oyunlarını bozmaktadır. Yeter artık! Kürt halkı üzerinde oyunlar oynanmazsın. Bu vatanın toprakları üzerinde yaşayan tüm insanların gelecek yarınlarda  barış, dostluk, huzurlu ve kardeşçe yaşamaları temennisiyle.

Allah'a emanet olun.