YAŞAM

Turşusunu yaptılar

Abone Ol


İsrail sazanının çok fazla kılçıklı olmasının tüketilmesi ve işlenmesinde büyük sorun oluşturduğuna işaret eden Baygar, ''Hazırladığımız salamura ile kılçıkları yumuşatarak tüketim ve lezzet açısından uygun hale getirmeye çalıştık. Tuz ve organik asit içeren salamura karışımlarında belirli bir süre bekletilen balıktaki kılçık, sorun olmaktan çıkıyor. Salamurada yaklaşık 3-4 ay beklettiğimiz İsrail sazanının balık turşusu olarak değerlendirilebileceğini gördük'' diye konuştu.

Projenin ikinci kısmında ise bu türün balık köftesi olarak değerlendirilmesi için çalışma yürüttüklerini anlatan Baygar, "Ülkemizde beğeni ile tüketilen değişik çeşitteki köftelerden 7'sini İsrail sazanı ile yaptık" dedi.