Başbakan Erdoğan'ın "Vururuz" açıklamasının ardından Suriye sınırındaki illerde askeri hareketlilik başladı. Şanlıurfa ve Hatay'a bağlı bazı ilçelere çok sayıda askeri araç sevk edildi.
Şanlıurfa ve Hatay'ın bazı ilçelerine askeri araç sevkiyatı yapıldı.
Şanlıurfa'da nakliye araçlarıyla Suruç ilçesine getirilen zırhlı araçların 2. Hudut Tabur Komutanlığı'na bağlı Mürşitpınar Karakolu'na geçtiği görüldü.
Araçların sınır hattında konuşlandırılacağı öğrenildi.
Hatay'da ise İskenderun ilçesindeki 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'na ait bir grup askeri araç, sınırdaki ilçelere sevk edildi.
Edinilen bilgiye göre, İskenderun 39. Mekanize Piyade Tugayı Şehit Ahmet Tor Kışlası'ndan çıkan yaklaşık 30 araçlık konvoy ilçe merkezinden geçerek E-91 karayolundan sınıra doğru hareket etti.
Askeri araçlar, güvenlik önlemleri altında Yayladağı ilçesine geldi. Aralarında bir askeri ambulansın da bulunduğu araçların Yayladağı Garnizon Komutanlığı'na giriş yaptığı görüldü.
Konvoydaki askeri araçlardan bazıları da Reyhanlı ilçesine bağlı 3. Piyade Hudut Birliği'ne geldi. Birliğe gelen araçlara polis ve jandarma ekipleri eskortluk yaptı.