AMASYA/BALIKESİR 

Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki askeri birlikte meydana gelen patlamada şehit olan 28 yaşındaki Astsubay Üstçavuş Rahmi Yılan, memleketi Amasya'nın Merzifon ilçesinde gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.

Şehidin cenazesi, Merzifon Asker Hastanesi morgundan alınarak Sofular Mahallesi'ndeki babaevine getirildi. Şehidin ailesi, Türk bayrağına sarılı tabuta sarılarak gözyaşı döktü.

Helallik alınmasının ardından şehidin naaşı, Merzifon Belediyesine ait cenaze nakil aracıyla törenin düzenleneceği Cumhuriyet Meydanı'na götürüldü. Şehidin annesi Fatma Yılan, tören alanına tekerlekli sandalyeyle getirildi. Baba İdris ve şehidin 8 aylık hamile eşi Hayriye Yılan ile kız kardeşi  Selda Bakar, gözyaşlarına hakim olamadı.

İl Müftüsü İsmail İpek tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından şehidin cenazesi, Merzifon Hava Şehitliği'nde toprağa verildi.

Törene şehidin ailesi ve yakınları, Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, CHP Amasya Milletvekili Mustafa Tuncer, Merzifon 5. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Cengiz Karacabey, 15. Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa Yılmaz, Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Merzifon Belediye Başkanı Alp Kargı, milletvekili adayları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Patlamada şehit olan Komando Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Tomuşoğlu'nun cenazesi Balıkesir'in İvrindi ilçesinde defnedildi

Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki askeri birlikte meydana gelen patlamada şehit olan Komando Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Fatih Tomuşoğlu'nun (25) cenazesi, Balıkesir'in İvrindi ilçesinde toprağa verildi.

Balıkesir Askeri Hastanesinden ailesi ve yakınları tarafından alınan şehit Tomuşoğlu'nun cenazesi, ilçeye bağlı Sofular Mahallesi'ndeki baba evine getirildi. Bu sırada, şehidin eşi Fatma, annesi Fadime ve ağabeyi Hüseyin Tomuşoğlu tabuta sarılarak ağladı.

Burada duaların okunması ve helallik alınmasının ardından şehidin naaşı, mahalle meydanına yerleştirilen ve üzeri Türk bayrağıyla örtülen musalla taşına konuldu.

Bu sırada, kısa süre önce Balıkesir Devlet Hastanesinde anjiyo olan baba Sefer Tomuşoğlu ise oğlunun cenaze törenine ambulans ile getirildi. Ambulanstan inemeyecek durumda olan baba Tomuşoğlu, aracın arka kapılarının açılmasının ardından oğlunun cenazesine bakarak, dua etti.

Cenaze törenine, şehit Fatih Tomuşoğlu'nun ailesi ve yakınlarının yanı sıra Balıkesir Valisi Mustafa Yaman, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Garnizon ve Okullar Komutanı Tümgeneral Mehmet Akyürek, İl Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Ömer Arık, Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu ve bazı milletvekilleriyle çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehit Tomuşoğlu'nun cenazesi, burada kılınan namazın ardından Mahalle Mezarlığı'na defnedildi.

Bu arada, şehit Tomuşoğlu'nun eşi Fatma ile 6 ay önce evlendiği ancak Hakkari'ye geçici görevle gönderilmesinden dolayı düğününü ertelediği öğrenildi.