Tayfun Kaya’da fuara ilgiyi şöyle değerlendirdi;
“Kitap fuarları, ince kıyafetlerle karlı sert bir kış gününe yakalanan insanlara kapılarını açan ev sahibi gibidir. Soğukta kalmış insanların hayata tutunamadıklarını düşündükleri o karamsar anda onları şöminenin karşısına oturtan, içini ısıtan, ıslak kıyafetlerin yerine kuru kıyafetleri getiren, donmuş elleri yüzünden kuru kıyafetleri giyemediğinde giyinmesine yardımcı olan, ısınması için kaşkolü sıkı sıkı boynuna dolayan, hayata daha sıkı sarılabilmesi, güçlenmesi, kendi kendine yetmeye ivmelenmesi için yün palto, çorap giydiren o iyi kalpli ev sahibine benzer. Donmuş bedenini oynatıp, harekete geçirip ısınmasını sağlayan, ayağa kaldıran, bilincinin yerine gelmesini sağlayan o aydınlık ev sahibine benzer.
Özellikle gençlerin ve çocukların Tüyap fuarına ilgisinin yoğun olduğunu gördüm. Bu da elbette gelecek adına umutlandırıyor. Özellikle Dünya ülkelerinin gerisinde kaldığımız, teknoloji devrini sadece tüketici bazında yakalayabildiğimiz bir dönemde, gençlerimizin kendilerine bilinç katma gayreti ile dolu olduğunu görmek çok güzel.
Son olarak içleri ısıtan bu güzel atmosferi İstanbul ya da diğer şehirlerden gelebilecek misafirlerin yaşamasını, gelip yazarlarla sohbet etmesini elbette çok isterdim.”