Ev alma karar vermek ne kadar önemli ise, sonrasında izlenecek adımlar da bir o kadar önemli.

Son zamanlarda özellikle faizsiz şekilde ev sahibi olmak ve küçük taksitlerle finansmanı sağlamak birçok kişinin tercih ettiği bir ödeme şekli. Bu kapsamda senetle ev almak da önemli bir seçenek. Kısacası ev sahibi olma konusunda izlenecek yol ve yöntemler de oldukça farklılık gösteriyor.

Önemli olan sizin konut kredisi kullanmadan ev almak konusunda karar vermeniz. Bu konuda isteyen herkesi küçük birikimlerle ev sahibi yapan aynı zamanda, faizsiz ve katılıma dayalı finansman modeli uygulayan Katılımevim ile görüşebilirsiniz. Katılımevim hızlı şubeleşme ağı sayesinde ulaştığı kitleyi her gün biraz daha arttırıyor.

Vatandaşlar faizsiz ve peşinatsız ev sahibi olmanın yanı sıra; senetle ev almak, peşinatsız senetle ev ve senetle daire sahibi olmak gibi seçenekleri de kullanmak isteyebilir. Bu alternatifler kapsamında senetle ev sahibi olmak veya senetle ev İstanbul genelinde olabileceği gibi Türkiye’nin herhangi bir kentinde konut edinimin tercih edilebilir.

Senetle Ev Alacakların Dikkat Etmesi Önemli 6 Ayrıntı!

Vatandaşlar hangi yol ve modelde ev alacak olursa olsun, mutlaka yöntemi iyi analiz edip kafasında oluşan bütün soruları yanıtlamış olması gerekir. Özellikle, senetle ev almak seçeneği konusu çok hassas ve aile ödeme bütçesine uzun zaman eşlik edecek bir ödeme türü. Bu alanda gayrimenkul geliştiricileri ve inşaat şirketleri de banka kredisi yerine senetle ev satışı yöntemini uygulayabiliyor.

Peşinatsız senetle veya senetle daire almak isteyen vatandaşlara, inşaat firmaları tarafından veya gayrimenkul geliştiriciler tarafından, uzun vadeli senetler karşılığında daire satışı yapılıyor. Senetle ev almak her zaman, göründüğü kadar masum bir çözüm olmayabiliyor.

Peşinatsız senetle ev alırken dikkat edilmesi gereken 6 detay:

Senetle ev alacağınızda Tüketici Kanunu derki: tüketiciden senet alındığında her bir taksit için ayrı ve nama yazılı olması gerekir. Kısacası; nama yazılı senet, başka bir firmaya devredilemez. Böylelikle bütün senet ödemeleriniz bitene kadar tek muhatabınız konut aldığınız şirket olmuş olur.

  1. Senetle ev alacağınızda inşaat firmasının güvenirliği ve referans projeleri ile projeleri inşa süreçlerini inceleyin.
  2. Senetle ev sahibi olmaya karar verildiğinde, proje veya inşaatın yapı ruhsatının olduğuna dikkat edilmesi gerekiyor.
  3. Senetle ev almaya karar verdiğinizde, özellikle inşaat firmalarının bünyelerinde senetle yaptıkları uzun vadeli ödeme seçenekleri kullanılmalı.
  4. Almaya karar verdiğiniz evin, inşaatı bitirme sigortasının olup olmadığını mutlaka öğrenin.
  5. Ev alırken dikkat edilmesi gereken bir konu ise, kat irtifakı. Yatırımcılar, böylesi konutlardan uzak durmalı.