Peşinatsız ev almak artık hayal değil. Siz de tasarruf sistemleri sayesinde istediğiniz her yerden ev alabilirsiniz. Uzun süreden bu yana katılımcılarının evlerine sahip olmalarını sağlayan sistem, farklı gruplardan meydana gelmektedir. Sistem içerisinde var olan gruplara herkesin katılım sağlaması mümkündür. Bu bağlamda yapmanız gereken ilk şey maddi olanaklarınızı gözden geçirmektedir. Çünkü maddi olanaklarınız çerçevesinde aylık ödemeleri değişim gösteren bir gruba dâhil olarak ev alımları için ilk adımı atacaksınız. Sistem imece usulüne benzer nitelikler buldurduğu için ilk dönemlerinde olmadığı gibi sonraki dönemlerinde de peşinat ödemesi ve faiz oranları gibi sıkıntıları katılımcılarına yaşatmamaktadır.

Ev Alımlarında Tasarruf

Normal şartlar altında ev alımları için tasarruf yapmaya başlamanız halinde paranızı belli bir yere biriktirmeye başlarsınız. Evlerin fiyatları yüksek olduğu için ise istediğiniz rakamlara erişim sağlamak oldukça uzun zamanınıza mal olacaktır. Bundan ötürü modern sistemlerden biri olarak da tanımlanabilen tasarrufla peşinatsız ev almak avantajlarını değerlendirebilirsiniz. Bu organizasyon sizden aylık tasarruflar yapmanızdan başka bir şey talep etmemektedir. Ancak aylık tasarruflarınız ortağı olduğunuz grup havuzunda birikmektedir. Ödemelerin yapılmasından sonra ise her ay bir kişiye ev temini yapılmaktadır. Bu sayede ilk aydan bile evinize sahip olmak şansını elde edebilirsiniz. Sözleşmeler tasarruflara başlamadan önce imzalandığı için de sonraki aylarda firma tarafından ek ödeme istemleri ile karşılaşmazsınız.

Ev Alımı İçin Tasarruf

Peşinatsız ev almak için tasarlanan tasarruf sisteminde yenilikler de gerçekleştirilmektedir. Sistemin ilk kullanım zamanlarında ev aşım tarihleri aylık çekilişlerle belirleniyordu. Şimdi ise farklı tasarruf programlarına katılım sağlamamız mümkün hale gelmiştir. Örneğin siz de sözleşmelerin imzalanmasının ardından noter huzurunda yapılan çekiliş sistemli programa katılabilirsiniz. Böylece, taksitlere başlarken hangi ayda ev sahibi olacağınızı bilerek hareket edebilirsiniz. Standart yöntemler de halen popülerliğini korumaktadır. Fakat farklı yöntemleri deneyimlemek isteyen kişilerin sayısı da oldukça fazladır. Üstelik ev teminlerinizden sonra yeni düzenlemeler çerçevesinde taksitleriniz daha kısa sürede bitmektedir. Bunun için toplu ödemeler yerine aylık ödemelerinizde binde altı oranında ufak bir artışlar gerçekleştirerek bütçelerinizin sarsılmaması garantilenmektedir.