Her işin başı sağlıktır. Ancak maalesef hayatta her şey istediğimiz gibi olmayabiliyor. Bazen bir trafik kazası, bazen beyine giden bir pıhtı ve sayamayacağımız kadar birçok aksilik insanların bir yatağa mahkûm kalmasına sebep oluyor. Böyle bir durumla karşı karşıya gelindiğinde, hastanın rahatı için yapamayacağımız bir şey yoktur. Ancak yapılabilecekler listesi çok kısıtlıdır. Belki de yatağa mahkûm birine yapılabilecek en güzel iyilik ona en iyi hasta yatağı temin etmek olacaktır. Şimdi burada, hastanızın belirli ölçülerde daha rahat etmesini sağlayacak hasta yatakları hakkında bilgi verilecek.

Hasta Yatak Modelleri Kaç Çeşittir?

Hasta yatakları model bakımından çok geniş bir skalaya sahiptir. Bu ürünlerin model seçenekleri;

  • Ev Tipi Hasta Yatakları
  • 2 Motorlu Hasta Yatakları
  • 3 Motorlu Hasta Yatakları
  • 4 Motorlu Hasta Yatakları
  • Havalı Hasta Yatakları
  • Ahşap Hasta Yatakları
  • Çocuk Hasta Yatakları

Burada belirtilen hasta yatakları birçok açıdan, hastanın daha rahat etmesine yardımcı olabilecek modellerdir. Tabi ki hasta yatağı fiyatı çok çeşitlilik göstermektedir. Ancak herkesin bütçesine uygun olmayabiliyor ya da hasta geçici bir süre yatağa bağlı kalabilecek oluyor. Böyle bir durumda da hasta yatağı kiralama seçenekleri mevcut olan yerler bulunmaktadır. Gönül rahatlığı ile kiralana bilinir. Çünkü bu kiralık yataklar da ikinci el değildir. Ayrıca burada en önemli huşulardan birisi de, kiraladığınız ya da aldığınız yataklarda, bir takım problemlerle karşılaşma durumunda, servis güvencesiyle rahat edebilirsiniz. Hatta hasta yatağı 2 yıl servis, 10 yıl garanti kapsamıyla size sunulmaktadır. Firmamızdan tüm yatak çeşitlerini temin etme şansınız bulunuyor.

Hastalarda Hijyenin Önemi

Maalesef yatağa mahkûm hastaların, daha başka birçok sağlık sorunu çıkabilmektedir. Bunlara bir yenisini daha eklememek için elimizden gelen belki de en iyi şey, temizlik kurallarına dikkat etmektir. Bizim dikkat edebileceğimiz temizlik dışında, bir de hasta yataklarının tamamen hijyenik olmasına dikkat etmeliyiz. Hasta yatağı alırken, yatağın hatta korkuluklarının hijyen olmasına dikkat etmeliyiz. Ayrıca anti bakteriyel hasta yatağı kılıfları da bulunmaktadır. Bu kılıfların, bakteri tutmama gibi bir özelliği mevcuttur. Bunun yanında, kendinden tuvaletli yataklar da işinizi büyük oranda kolaylaştırabilir. Hem hasta için hem de hastaya bakan kişi için rahatlık sağlamak amacıyla üretilen bu yataklar tercih edilebilir.

Havalı Hasta Yatağının Önemi

Rahatlık sağlamak denilince havalı hasta yatağı hakkında da bilgi vermek gerekir. Çünkü yüz kilonun altındaki kişiler için kullanılan, hastanın daha rahat etmesini sağlamak amacıyla kullanılan bu yataklar, eve geldikten sonra şişirilmektedir. Hasta karyolasına tamamen uyumlu olan havalı hasta yataklarımızın yatağa montelenmesi de kolaydır. Baklava dilimli ve boru tipi olmak üzere iki çeşidi vardır. Havalı hasta yatağının en büyük amacı; hastada oluşabilecek yatak yaralarını önlemektir. Çünkü hasta zaten birçok sorunla ve ağrıyla uğraşırken, ekstra bir ağrıya tahammülü olmayabilmektedir. Ayrıca bakan kişi için de, bazen bu yatak yaraları, çok daha üzücü durumlar ortaya çıkarabilir. Çünkü kişi kendisini bu durumdan sorumlu hisseder ve yetersiz görebilir. Aslında, hasta bakıcının elinde olan bir şey değildir. Hareketsiz kişilerde belki de kaçınılmaz olan bu yaralar elverişsiz ve konforsuz yataklar yüzünden artmaktadır. Havalı hasta yatakları bu noktada büyük önem arz etmektedir.

Hasta Yataklarında Konfor

Yatağa bağlı hastalar bakmak çoğu zaman yorucu ve zahmetli bir iştir. Hatta yatan bir hastaya yemek yedirmek için biraz doğrultmak bile büyük ve zorlayıcı bir durum olabilir. Böyle durumlar da motorlu hasta yatakları imdada yetişiyor. Belirli yerleri kaldırıp indirme motorlu hasta yataklarında çok kolaylık sağlamaktadır. Sadece yemek için değil, temizlik, tuvalet ihtiyacı ve oturur pozisyona getirmede de olabildiğince yardımcı olmaktadır. Sadece hasta bakan kişi değil bazı uzuvlarını kullanabilen hastalar da kullanabilirler. Böylece zaten psikolojisi bozulmaya daha yatkın olan hastaların kendine bir nebze de olsa, güvenleri gelmektedir. Zaten hastaya yoğunlaşmış kişiler de bu durumda mutlu olurlar. Bunun dışında şunu da belirtmeliyim ki; hasta yataklarında, serum takma aparatı da büyük önem arz etmektedir. Yani hasta yatağı seçerken, bu aparatın da olmasına dikkat etmeliyiz.

Son olarak şundan bahsetmek gerekir; hasta yatakları alırken herhangi bir soruna karşı teknik destek özelliği bulunan firmaları tercih etmeliyiz. Haftanın 7 günü teknik destek veren firmalar sayesinde, karşılaşabileceğimiz olumsuzluklar karşısında hastamızı zor durumda bırakmadan ve hasta bakıcıyı çaresizlikten en kısa sürede kurtulmaktadır. 7/24 hasta yataklarımız konusunda bizlerden hizmet alabilirsiniz.