Ameliyatsız olarak bölgesel incelme sağlayan yöntem CoolSculpting olarak adlandırılır. Diyet ve egzersiz ile kaybolmayan yağlar üzerinde etki sağlar. İlk seansta bile yağlarda %20- %40 arasından bir azalma meydana gelir. Bölgesel yağlanmanın fazla olduğu tüm bölgelere uygulama sağlanabilir. Göbek, karın, sırt, bel, kalça, basen, kol, bacaklarda ve gıdı uygulama sağlanabilmektedir. Sistemin çalışma prensibi uygulama bölgesine soğuk ile müdahale şeklinde gerçekleşir. Düşük ısıya maruz kalan yağ hücrelerinin yapısında gerçekleşen bozulma hücrelerin parçalanarak yok olmasını sağlar.

Tercih edilme sebeplerinden en önemlisi herhangi bir ağrı, acı yaşanmaması ve kişilerin hayatını etkilememesidir. Bu yöntemde yoğun bir sosyal yaşam ve iş temposuna sahip kişiler kolayca fazla yağlarından kurtulabilmektedir. Üstelik tek seansta tamamen sonuç alınabilir. Cinsiyet fark etmeksizin uygulama gerçekleştirilebilir.

CoolSculpting Yönteminin Avantajları Nelerdir?

Bu yöntem FDA (Food and Drug Administration) onayına sahiptir ve dünya genelinde milyonlarca kez uygulanmıştır. Uygulamaların başarısı kanıtlanmıştır ve güvenilir bir yöntemdir. Liposuction uygulamasına alternatif olarak sıkça kullanılan bu yöntem yağların kalıcı olarak yok olmasını sağlama konusunda Liposuction kadar etkili bir tedavidir. Ancak daha eski olan Liposuction yöntemine kıyasla CoolSculpting çok daha avantajlı bir yöntemdir.

  • Cerrahi bir müdahaleye gereksinim duyulmaz. Hatta uygulama sırasında anestezi bile kullanılmaz.
  • İyileşme süreci bulunmayan bu yöntemde hasta günlük aktivitelerini yarıda bırakmak zorunda kalmaz
  • Sosyal hayatında hiçbir negatif etkiye yol açmaz.
  • Uygulama sadece müdahale edilen bölgedeki yağ hücrelerine etki eder. Bu da diğer tüm doku ve hücrelerin bütünlüğünün korunabilmesini sağlamaktadır.

CoolSculpting Nasıl Uygulanır?

Uygulama esnasında yağ hücreleri soğuk lipoliz yöntemi kullanılarak parçalanır. Uygulama öncesinde doktorunuz tarafında uygulama yapılacak bölgeler belirlenir. Ardında vücut koruma sağlaması amacıyla özel jel petle ile kaplanır. Ardından cihazın uygulama başlığı belirlenen bölgelere yerleştirilir. Tedavi sırasında cihaz fazla yağların olduğu bölgeyi kontrollü olarak doğru şekilde soğutur. Bu ısı kaybı hücrelerin parçalanmasına neden olur ve birkaç hafta içinde uygulama bölgesindeki yağlar tamamen yok olur. CoolSculpting yönteminde, uygulama sonrasında parçalanan yağ hücreleri atılmaya başlanır. Tedavide kesin sonuç 6-7 hafta içinde gerçekleşir ve kişi son görünümüne kavuşmuş olur. Bu yöntemin en güzel yanlarından biri ise kalıcı bir tedavi sağlamış olmasıdır. Çünkü uygulama bölgesindeki yağların bir kısmı uygulama sonrası tamamen kaybolur ve o bölgede daha az miktarda yağ hücresi kalır.

CoolSculpting Yönteminden Kimler Yararlanabilir?

CoolSculpting yöntemi aşırı kilolu kişiler için önerilmez. Bu yöntem kilo kaybı için değil, vücut şekillendirmek için uygulanmaktadır. Dr. Mustafa Karataş bu uygulama konusunda çok deneyimlidir ve uygunluğunuzu kontrol etmek için en doğru yönlendirmeyi yapacaktır. Yöntem genel olarak bölgesel yağlanma sorunu olan kişilerde uygulanmaktadır ancak tüm değişkenlerin incelenmesi için mutlaka profesyonel destek alınmalıdır. Yöntemin etkisi ve kalıcılığı üzerinde çalışmalar göstermiştir ki, uygulama bölgesel zayıflama ve vücut şekillendirme açısından etkili ve güvenilir bir yöntemdir.

Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi onaylı CoolSculpting yöntemi ile fazla yağlardan kurtularak daha fit bir görünüm kazanmak mümkündür. Uygulama esnasında ve sonrasında herhangi bir acı veya ağrı olmaması, uygulama sonrasında kişinin kolayca günlük hayatına dönmesi gibi olumlu etkileri sayesinde bölgesel zayıflama ihtiyacı olan kişiler tarafından sıklıkla tercih edilmektedir. Ayrıca uygulama sonrasında diyet, spor gibi ek yöntemlere ihtiyaç duyulmaması da uygulamanın çekiciliğini artırmaktadır. Uygulama sonrasında dikkat edilmesi gereken tek şey aşırı kilo alımına neden olabilecek şeylerden kaçınmaktır. Hem zaman açısından hem de fonksiyonellik açısından oldukça etkili e güvenilir bir yöntemdir.